Tgrt Haber

İş yeri kiraları için zam oranı belli oldu! İşte Ağustos 2023 iş yeri kira artış oranı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2023 11:16 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 11:24
İş yeri kiraları için zam oranı belli oldu! İşte Ağustos 2023 iş yeri kira artış oranı

TÜİK temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ile birlikte TEFE TÜFE verileri de belli oldu. Ağustos ayı itibariyle kira sözleşmesini yenileyecek iş yeri sahipleri de kira artış oranını merak ediyordu. Peki, 2023 Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Ağustos kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır? İşte ofis, iş yeri, dükkan kirası hesaplama

TÜİK 2023 temmuz ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Kritik verilerin açıklanmasının ardından gözler kira​ hesaplamalarına çevrildi. Kira sözleşmesini yenileyecek olan mülk sahibi ve iş yeri kiracıları için oran 12 aylık enflasyon​ verilerine göre belli oluyor.

Ağustos ayı enflasyon verisi ile birlikte kira zammı hesaplamasında kullanılan TEFE TÜFE​ de ortaya çıktı.

AĞUSTOS 2023 İŞ YERİ KİRA ARTIŞ ORANI KAÇ OLDU?

TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artışı iş yeri için tavan oranı yüzde 57,45 olarak ortaya çıktı.

İŞ YERİ ÖRNEK KİRA HESAPLAMASI

Mevcut Kira Bedeli: 10 bin TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Ağustos 2023

Girdiğiniz Artış Oranı: %57,45

Kira Artış Tutarı: 5 bin 745 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 15 bin 745 TL

KONUTLARDA KİRA ZAM ORANI YÜZDE 25!

Enflasyona bağlı olarak kira oranlarının yüksek olması nedeniyle bu oran hükümet tarafından yapılan düzenlemeyle konutlar için sabit tutuldu. Kira artış oranın hesaplamalarında enflasyon oranı, bir sonraki ayın kira artış miktarı belirlemede etkendi. Ancak geçen yıldan bu yana önüne geçilemez bir noktaya varan kiralardaki artış için yeni bir düzenlemeye gidilmişti. Hem kiracıların haklarını korumak hem de konut sahipleri tarafından yapılan haksız zammın önüne geçmek için getirilen 'sabit oran' bu yıl için de yüzde 25 olarak uygulanacak. Buna göre; Yeni yılda kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...