Tgrt Haber

Milyonlarca memuru ilgilendiren 7. Dönem Toplu sözleşmesinin perde arkası! Bakan Işıkhan hangi taleplere sıcak baktı?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
02 Ağustos 2023 09:41 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 10:02

Milyonlarca memuru ilgilendiren 7. Dönem Toplu sözleşmesi dün geçekleşti. Peki perde arkasında ne var? TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Sözcan, kulislere yansıya Bakan Işıkhan'ın mesajını paylaştı.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Toplu sözleşmesi toplantısı dün gerçekleşti. Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında başlayan toplantıya Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci ile 11 hizmet kollundaki yetkili sendikaların temsilcilerinden oluşan heyet temsilcileri katıldı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, milyonlarca memuru ilgilendiren toplu sözleşmesi toplantısının perde arkasını paylaştı.

MEMURLARIN 3600 EK GÖSTERGE TALEBİNE OLUMLU MESAJ 

Memurların yüzde 110 zam talep ettiğinin altını çizen Sözcan, “Bana gelen bilgilere göre memur sendika başkanları Vedat Işıkhan’ın yaklaşımından çok memnun kalmışlar. Toplu sözleşmeler ile ilgili toplantılar 1 ay boyunca devam edecek. Taleplerinden birisi üniversiteden mezun olmuş 1. dereceye yükselmiş bütün memurların 3600 ek göstergeden faydalanması yönündeydi. Işıkhan bu talebe olumlu yaklaştı. Kulis bilgilerine göre memurun istediği yüzde 110’luk talep zor görünüyor” dedi. 

ŞİMŞEK: SİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

İki gün önce Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ziyarette bulunmuştu. Yine Sözcan’ın verdiği bilgiye göre Şimşek, heyete şunları söyledi: “Şimşek sizi mağdur etmeyecek, memnun edecek bir düzenleme olacak inşallah, demiş. Şimşek toplu sözleşme görüşmelerin uzlaşı ile çıkmasını temenni ettiğini dile getirmiş. Bütçenin kısıtlı olduğunu söyleyip memurlar için şartları zorlayacağız ifadelerini kullanmış.”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...