Tgrt Haber

İslam Memiş altın için kritik tarihi açıkladı, yatırımcıyı uyardı: Son alım fırsatı geliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 12:33 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 12:39
İslam Memiş altın için kritik tarihi açıkladı, yatırımcıyı uyardı: Son alım fırsatı geliyor

Küresel piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararını bugün açıklayacak. Analistler faiz oranlarının sabit bırakılacağına dair beklentilerini sürdürürken ons altında temkinli hava devam ediyor. Gram altın değer kazançlarını yeni güne taşıdı. Finans Analisti İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

Fedaltın​, dolar​, petrol​ ve borsa fiyatlanmalarını etkileyecek faiz​ kararını bu akşam açıklayacak. Piyasalar sabit faiz kararına odaklanırken ons altın durağan bir görünüm sergiliyor. Gram tarafında 1.500 TL seviyeleri görüldü. Finans Analisti İslam Memiş, altına yatırım yapmak isteyenler için önemli açıklamalar yaptı.

ONS ALTIN YÜKSELDİ

Mayıs ayının başından bu yana yüzde 5 değer kaybeden ons altın Fed’in sıkı politikalardan vazgeçebileceği ihtimaliyle yükseldi. Spot altın ons başına 1.950 dolar civarından işlem görüyor. Fiyatların yükselmesinde düşük gelen ABD enflasyon verileri de etkili oldu.

GRAMDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.481 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,8 azalışla 1.477 liradan tamamladı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.430 lira, Cumhuriyet altını da 9.840 liradan satılıyor.

DOLAR GRAM ALTINI POZİTİF DESTEKLEDİ

Haber Global’de yer alan habere göre, altın fiyatları hakkında açıklama yapan İslam Memiş şunları kaydetti:   “Gram altın şu an ekranlarda 1496, piyasada 1503 lirada. Gram altın bu hafta yükseldi, çünkü dolar kurundan destek aldı. Dolar kuru gram altını pozitif destekledi.

Ons altın 1963 dolarda. Kritik ve yoğun bir haftaya başladı piyasalar. Bu hafta hem ons hem gram bazında geniş bant aralığına odaklanmakta fayda var. Buradan tekrar bir satış gelebilir. Bu sebeple ons altında 1910 dolara kadar bir geri çekilme öngörüyorum.

ALTIN GERİ ÇEKİLEBİLİR

Bu hafta Fed’in faiz kararı, ECB’nin faiz kararı var. Bu gelişmeler dolar/TL ve ons altında etkili olacağından gram altın da geniş bant aralığında dalgalanabilir. Merkez Bankası faiz artışı olursa dolarda geri çekilme yaşanabilir. Bu da gram altında 1450 ve 1400’e kadar geri çekilmeye neden olabilir.

İslam Memiş altın için kritik tarihi açıkladı, yatırımcıyı uyardı: Son alım fırsatı geliyor

SON ALIM FIRSATI OLABİLİR

Ancak elinde TL bulunduran, altın borcu olanların, 22 Haziran’ı yakından takip etmesi gerekiyor. Son bir alım fırsatı vereceğini tahmin ediyorum. Ancak orta ve uzun vadede altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam edecek.

Buna göre, gram altının yıl içinde 1600 TL’nin yukarı yönlü kırmasını, 1700-1800 liranın da bugünkü ekonomik koşullarda mümkün olacağını düşünüyorum.
Gram altının bir tarafı ons, bir tarafı dolar. Çift ayaklı olduğu için kazandırıyor. Dolardan destek aldı, eylülden itibaren onstan da destek alma ihtimali kuvvetli. İhtiyacı olmayan bozmak için acele etmemeli.”

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...