Tgrt Haber

İslam Memiş Merkez Bankası'nın KKM hamlesini yorumladı: Kafa karışıklığı giderildi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 Haziran 2023 16:34 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 17:10

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bankalara gönderdiği yazıda kur korumalı mevduat hesaplarına önden prim ödemesi yapılmaması istendi. Uygulama 1 Haziran'dan sonra açılacak veya yenilenecek hesapları kapsayacak. Finans Analisti İslam Memiş konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

KKM​'deki toplam tutar 2,4 trilyon liraya çıkarken Merkez Bankası’ndan yeni bir düzenleme hamlesi geldi. Buna göre, 1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek. TGRT Haber ekranlarında konuyu değerlendiren İslam Memiş​ “Kafa karışıklığı giderildi” dedi.

ÖNDEN PRİM ÖDEMESİ ALINMAYACAK

Merkez Bankası’nın bankalara gönderilen yazıda, kur korumalı mevduat hesaplarına önden prim ödemesi yapılmaması istendi. 1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek. Prim ödemeleri TL olarak yapılacak. 

1 HAZİRAN’DAN SONRAKİ HESAPLAR İÇİN GEÇERLİ

Yazıda, 1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek hesaplara kur farkı üzerine ek menfaat veya getiri adı altında yapılacak ilave her türlü ek ödemenin vade sonunda bankalar tarafından yapılacak faiz hesaplamasına dahil edilmesi ve TCMB'ye bildirilmesi istendi.

SOSYAL MEDYADA İSTİSMAR EDİLİYOR

Öte yandan İslam Memiş konuya dair önemli açıklamalar yaparak Vade sonunu kadar bir atak yapılmayacak bir müdahale yapılmayacak. Bu sosyal medyada çok istismar ediliyordu” sözlerini kullandı. 

Memiş şunları kaydetti:

KAFA KARIŞIKLIĞI GİDERİLDİ

Prim ödemesinin vade sonuna kadar yapılacak olması Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile alakalı özellikle insanlara bu sistemin altından bu ekonomi nasıl kalkacak? diye çok sorular vardı. Ve sistemin tıkandığına dair de çok eleştiriler vardı. 

Ancak vade sonunda yapılacak bu ödemelerinde herhangi bir problemle karşılaşmayan sistemin karşılığını göstermiş oluyor. KKM sisteminden çıkış yapmak isteyen döviz almak isteyen farklı enstrümanlara girmek isteyenlerin kafası karışıktı. Bu kafa karışıklığı ortadan kalmış oldu.
 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...