Tgrt Haber

Altın Düşer mi? Dolar Yükselir Mi? İslam Memiş piyasaları uyardı: Çin dalgası dünyayı teslim alacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2022 17:25 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 17:51
Altın Düşer mi? Dolar Yükselir Mi? İslam Memiş piyasaları uyardı: Çin dalgası dünyayı teslim alacak

Yaptığı her altın tahmini tutan İslam Memiş, bu kez dünyayı bekleyen tehlikelerden bahsetti. Yatırımcıları Çin’de yaşanan gelişmeler konusunda uyaran Memiş, “Çin dünya ekonomisinde özellikle nüfus açısından pastadan büyük bir pay alıyor” dedi. Para Piyasaları Uzmanı yeni kapanmaların yaşanabileceğini ifade etti.

Çin’de yaşanan kapanmalar ve pandemi​ şartlarının şiddetini artması Pekin’de halkı sokağa döktü. Çin​ hükümetinin istifa etmesini isteyen halk sıkı tedbirler yüzünden zor günler geçiriyor. Dünyanın en büyük ekonomilerinden olan Çin’de yaşanan gelişmeler ise küresel ekonomiyi sarsmaya devam ediyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ABD ve Çin arasında yaşanan gelişmeleri ve piyasalara olası etkilerini TGRT Haber canlı yayınında anlattı. 

İslam Memiş açıklamalarında şunları kaydetti: 

“YENİ KAPANMALAR MI GELİYOR”

Son iki haftadır Çin’den gelen görüntü ve gösteriler hem küresel piyasaları hem de dünyayı ciddi anlamda rahatsız ediyor. Orada insanlara zorla kovid testi yapılması, sokak gösterilerinin yeniden siyasi boyuta evrilmesi tekrar devlet başkanını istifaya çağırmaları özellikle Urumçi’de yaşanan yangın hadisesinden sonra sosyal medyadaki tepkilerin daha fazla olması iki ihtimali göz önünde bulundurmaya neden oluyor. Bir, yeniden kapanma mı geliyor? Eğer yeniden bir kapanma olursa bu yeniden bir ekonomik krizle sonuçlanır. İkincisi ise de siyasi gerilim yeniden artar mı, ABD Çin’i tekrar karşısına alır mı?  

ÇİN’İN ALTIN ÇAĞI SONA ERDİ

İngiltere’nin “Çin’in altın çağı sona erdi” söylemini değerlendiren Memiş, "Çin dünya ekonomisinde özellikle nüfus açısından pastadan büyük bir pay alıyor” dedi. Memiş, Çin’in dünya ekonomisini tehdit eden tavırlar takınmasının rahatsızlığa neden olduğunu ifade etti. Finans analisti, “Son beş yıldır ABD ve Çin arasında bir gerilim var Görüşmeler olsa da bir sonuç alınamadı” ifadelerini kullandı.

“İŞLER ÇIKMAZA GİRDİ”

Memiş yaşanan gelişmeler sonrası Çin’de yaşlılara aşılanma teklif edilmesi üzerine Asya borsalarının yeniden yükselişe geçtiğini söyledi. 

Memiş ifadelerine şöyle devam etti: Çin’de vaka sayılarında 100 bin civarı artış gözlendi. En çok yaşlı nüfus takip edilir. 
2022 yılında yatırımcıların yeniden bir hikâyeye ihtiyacı vardı. İşler çıkmaza girmiş gibi görünüyor. Bu da dünya ekonomileri için yeni bir bahane olarak 2022 yılını tamamlayan bir etken. Piyasalar bir süredir FED’ i konuşuyordu ve sıkılmışlardı. Bana göre, her ülkede farklı bir salgın süreci başlayacak. Bununla beraber dünya yeniden bir kapanma sürecine girebilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...