Tgrt Haber

İstanbul Havalimanı'nda 'final' yoğunluğu: Tüm zamanların rekoru kırıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Haziran 2023 18:16 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 18:21
İstanbul Havalimanı'nda 'final' yoğunluğu: Tüm zamanların rekoru kırıldı

İstanbul'da dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi finalindeki Manchester City-İnter maçı nedeniyle on binlerce İngiliz ve İtalyan taraftar megakente akın etti. Taraftarlar bugün ülkelerine dönerken İstanbul Havalimanı'nda tüm zamanların uçuş rekoru kırıldı.

İstanbul​, Şampiyonlar Ligi​ finaline ev sahipliği yaptı. Dün akşam oynanan dev finalde Manchester City​, İnter​'i 1-0 mağlup ederek kupaya uzandı. Karşılaşma için on binlerce taraftar İstanbul'a akın etti.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK UÇUŞ SAYISI

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, bugün 1749 iniş ve kalkış ile havalimanında tüm zamanların rekorunun kırıldığı bildirdi. İGA'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İGA İstanbul Havalimanı'nda rekor günü. Bugün planlanan 1749 iniş-kalkış sayısı ile bugüne kadarki en yüksek günlük uçuş sayısına ve 7 Haziran tarihinden itibaren toplam 214 özel jet operasyonuna ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm misafirlerimize iyi uçuşlar dileriz" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/igairport/status/1667876035596099584

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce, UEFA​ Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle İGA İstanbul Havalimanı'nın 9 Haziran'da 1594 iniş-kalkış ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdığı bildirilmişti.

YOLCULAR DEV FİNALİ HAVA İZLEDİ

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), ana sponsoru olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını uçaklarda canlı olarak yayınlandı. THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, İngiltere ekibi Manchester City ile İtalya temsilcisi Inter arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi uçak içerisindeki ekranlardan maçın izlenebileceğine ilişkin yolcular bilgilendirildi. Ayrıca THY tarafından yolculara günün anısına özel tasarım Şampiyonlar Ligi kitleri dağıtıldı.

İstanbul Havalimanı'nda 'final' yoğunluğu: Tüm zamanların rekoru kırıldı

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...