Tgrt Haber

İstanbul Havalimanı'nın 200 milyonuncusu oldu! Hediyesiz kalmadı

03 May 2023 14:14 - Güncelleme : 03 May 2023 14:15
İstanbul Havalimanı'nın 200 milyonuncusu oldu! Hediyesiz kalmadı

İstanbul Havalimanı uçuşlara başladığı 29 Ekim 2018'den bu yana 200 milyonuncu yolcusunu ağırladı. Singapur'a giden Malezya vatandaşı Carine Lee bu unvanı alırken, Lee törenle çeşitli hediyeler aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ tarafından  29 Ekim 2018'de açılışı yapılan ve o tarihten bu yana Avrupa'nın en önemli transfer merkezlerinden biri haline gelen İGA İstanbul Havalimanı, 200 milyonuncu yolcusunu ağırladı. 4.5 yıl gibi kısa sürede dünyanın en yoğun 10 havalimanı listesine giren bu alahda Avrupa'nın da zirvesine oturan İGA'nın 200 milyonuncusu yolcusu Singapur'a seyahat eden 32 yaşındaki Malezya vatandaşı Carine Lee oldu.

PREMIUM ÜYELİK VE HEDİYE ÇEKİ VERİLDİ

Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen özel bir törenle ülkesine uğurlanan Lee'ye 200 milyonuncu yolcu plaketi, gümrüksüz satış mağazalarında kullanabileceği hediye çeki ve İstanbul Havalimanı özel yolcu programı olan 1 adet İGA PASS Premium üyeliği hediye edildi.

Törende konuşan İGA Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan, 29 Ekim 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve Türk Hava Yolları'nın yeni evi olarak hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın 200 milyonuncu yolcuya ulaşmasının önemine dikkat çekerek "Burada şunu unutmamak gerekir ki 2 yıl boyuncu salgın nedeniyle yolcularımızı taşıyamadık. Hepimizin gururu bu havalimanını daha ileriye götürmeye çalışacağız. Umut ediyoruz ki 400, 500, 600 milyonuncu yolcuları beraber uğurlarız" diye konuştu.

İstanbul Havalimanı'nın 200 milyonuncusu oldu! Hediyesiz kalmadı

ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

İlk kez İstanbul Havalimanı'nda bulunduğunu ve 200 milyonuncu yolcu seçildiğini öğrenince çok şaşırdığını ifade eden Lee, "Bir çok insan arasından seçildiğim için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Çok mutluyum. Böyle bir şey beklemiyordum "dedi.

Türkiye​'de bulunduğu sürede Kapadokya, Pamukkale, İstanbul, İzmir, Bodrum ve deniz kıyılarını gezdiğini söyleyen Lee, "Türkiye çok güzel bir ülke. Kültürünü ve yemeklerinden çok hoşlandım. İnsanlar çok iyiydi. Bize çok arkadaşça davrandılar. Çok yakın zamanda tekrar Türkiye'ye gelmek istiyorum" diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...