Tgrt Haber

İstanbul'da toplu taşımaya zam yolda: Asgari ücret açıklandıktan sonra belli olacak

21 Aralık 2022 18:25 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 18:43
İstanbul'da toplu taşımaya zam yolda: Asgari ücret açıklandıktan sonra belli olacak

İstanbul'da toplu ulaşıma zam görüşmeleri için Aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi. UKOME toplantısında alınan karara göre, düzenlemenin asgari ücretin açıklanmasının ardından yapılacak olan toplantıda ele alınacağı bildirildi.

İBB​ Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi. Planda olan ve görüşülmesi beklenen toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifi, asgari ücret​ açıklanmadığı için bir sonraki toplantıya ertelendi.

ASGARİ ÜCRETE GÖRE HAREKET EDİLECEK  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Aralık ayı toplantısı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Ufuk Karakaya Başkanlığı’nda yapıldı.  

Toplantıda görüşülmesi beklenen toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifinin ise, asgari ücret belirlendikten sonra tekrar görüşülmesi kararına varıldı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

İstanbul'da toplu ulaşıma gelecek zammın kararlaştırılması için gözler asgari ücrete gelecek zam oranına çevrildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, "İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok, bizim sırtımızda küfe var" yanıtını verdi. 

Bir gazetecinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücrete ilişkin görüşmesinin nerede yapılacağı konusundaki soru üzerine Erdoğan, görüşmenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olacağını bildirdi. 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...