Tgrt Haber

İstanbul’u terk ediyorlar! Emeklilikte en çok tercih edilen 3 il belli oldu

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
16 Aralık 2023 15:44 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 15:50
İstanbul’u terk ediyorlar! Emeklilikte en çok tercih edilen 3 il belli oldu

Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’dan emekli olan göç ediyor. Açıklanan son resmi verilere göre 15 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Metropolde yaşamak artık neredeyse imkansız. Uzun yıllar kalabalık şehirde çalışan vatandaş emekliliğini alır almaz farklı şehirlere göç ediyor. İşte emeklilerin en çok tercih ettiği 3 şehir…

İstanbul​ açıklanan son verilere göre 15 milyonu aşkın nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ili olma özelliğine sahip. Kalabalık şehir nüfusunu günden güne artırırken birçok sorunu da sokaklarında taşımaya devam ediyor. Günden güne ağırlığını artıran hayat pahalılığı​ İstanbul’un cazibesini yitirmesini neden oldu.

En düşük kiraların bile asgari ücreti aşması, sosyal etkinlik fiyatların hızla yükselmesi, restoran ve kafelerin fahiş fiyat artırımı, sokaklarda yaşanan insan trafiği ile İstanbul tercih edilen değil kaçılan şehir olmaya başladı. Uzun yıllar kalabalık şehirde çalışan vatandaşlar emekliliğini aldığı gibi şehri terk etmeye başladı. Emekliliğini yaşamak isteyenlerin en çok tercih ettiği iller belli oldu. İlk üç sırayı Antalya​, İzmir ve Muğla alıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre emeklilik​ döneminde yaşamak için en çok tercih edilen 3 şehir Antalya, İzmir ve Muğla olarak belirlenmiştir. Bu şehirler, emeklilerin yaşam kalitesini arttıran özellikleriyle öne çıkmaktadır. Antalya, güneşli ve sıcak iklimi, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla emeklilerin ilgisini çekmektedir. İzmir ise deniz manzaralı evleri, kültürel etkinlikleri ve modern yaşam tarzıyla emeklilerin tercihleri arasında yer almaktadır. Muğla ise doğal güzellikleri, sakin yaşam tarzı ve temiz havasıyla emeklilerin tercihleri arasındadır.

Emeklilik dönemi, insanların hayatında önemli bir aşamadır ve yaşam kalitesi yüksek bir şehirde yaşamak, emeklilik hayatını daha da keyifli hale getirebilir. Bu nedenle, emeklilik döneminde yaşamak için tercih edilebilecek şehirler arasında Antalya, İzmir ve Muğla gibi şehirler yer alıyor.

EMEKLİLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ ŞEHİRLERLE İLGİLİ BİLGİLER

  1. Antalya

Antalya, Türkiye'nin güney sahilinde yer alan bir turizm merkezidir. Yıl boyunca güneşli ve sıcak bir iklimi vardır. Emeklilik hayatınızda deniz kenarında yürüyüş yapmak, tarihi yerleri ziyaret etmek ve doğa ile iç içe olmak istiyorsanız, Antalya sizin için ideal bir yer olabilir. Ayrıca, sağlık hizmetleri ve ulaşım olanakları da oldukça gelişmiştir.

  1. İzmir

Türkiye'nin batısında yer alan İzmir, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ünlüdür. Ege Denizi'nin kıyısında yer alan bu şehirde, emeklilik hayatınızda deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir, tarihi yerleri ziyaret edebilir ve lezzetli Ege mutfağından yemekler tadabilirsiniz. Ayrıca, İzmir'in sağlık hizmetleri ve ulaşım olanakları da oldukça gelişmiştir.

  1. Muğla

Muğla, Türkiye'nin güneybatısında yer alan bir turizm merkezidir. Deniz, güneş ve doğanın bir arada olduğu bu şehirde, emeklilik hayatınızda huzur dolu bir yaşam sürdürebilirsiniz. Muğla'da plajlarda güneşlenmek, doğa yürüyüşleri yapmak ve tarihi yerleri ziyaret etmek gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca, sağlık hizmetleri ve ulaşım olanakları da oldukça gelişmiştir.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nusret erdem ankara 16 Aralık 2023 17:03

Bak bu iyi haber. Zaten Istanbul'da bunu bekliyordu .

Sonraki Haber Yükleniyor...