Tgrt Haber

İstanbul'un içi başka dışı başka! Yaşamanın maliyeti 4 asgari ücrete bedel

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Ekonomim
03 Kasım 2023 17:29 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 17:35
İstanbul'un içi başka dışı başka! Yaşamanın maliyeti 4 asgari ücrete bedel

İstanbullunun yaşam maliyeti açıklandı. Yaşamak artık mucize haline gelirken dört kişilik bir ailenin yaşamı için neredeyse 4 asgari ücret gerekiyor. Yeme içmeden, kiralara hemen hemen her şey neredeyse Avrupa ile yarışıyor. Son hesaplamalar dudak uçuklattı.

İstanbul’un taşı toprağı resmen ‘masraf’ oldu. Son yıllarda artan kiralar​ ve yeme içme maliyetleri bu şehirde yaşamanın bedelini günden güne ağırlaştırıyor. Son hesaplamalar da bunu ortaya koydu. İstanbul’da yaşamanın maliyeti 4 asgari ücreti geçti.

İSTANBULLUNUN YÜKÜ YÜZDE 76,69 ARTTI

İstanbul​ Planlama Ajansı'nın ekim ayı yaşam maliyeti​ açıklandı. İstanbullunun yaşam maliyeti bir yılda yüzde 76,69 artış gösterdi. Dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti ise 45 bin 956 olarak hesaplandı.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 66,53 oranında arttı.

4 ASGARİ ÜCRETE BEDEL

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 45 bin 956 lira olarak hesaplandı.

EN BÜYÜK ARTIŞ ZEYTİNYAĞINDA

Hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin bir önceki yılın Ekim ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışı zeytinyağında yaşandı. Zeytinyağı​ fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 145,8 artış gösterdi.

Fiyatı en çok artan diğer kalem ise temizlik ürünleri oldu. Temizlik ürünlerindeki artış ise yüzde 120,47 olarak kayıtlara girdi.

Kaynak: TGRT Haber, Ekonomim

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...