Tgrt Haber

Son dakika! EPDK duyurdu: Depremzedeler yeni aboneliklerde güvence bedeli ödemeyecek

17 Şubat 2023 09:51 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 10:15
Son dakika! EPDK duyurdu: Depremzedeler yeni aboneliklerde güvence bedeli ödemeyecek

Son dakika! Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı ile depremden etkilenen vatandaşlar elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken olağanüstü hal süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecek.

Son dakika haberi: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş​ merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına yeni aldığı kararı duyurdu. Buna göre,depremzedeler afet bölgesinde ikamet edip etmemesine bakılmaksızın elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken olağanüstü hal (OHAL) süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecek.

EPDK'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

OHAL SÜRESİ BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu dün yaptığı toplantıda deprem​ bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik önemli bir karar aldı. Alınan kararla afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarımız ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken OHAL süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecek."

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...