Tgrt Haber

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruluyor! Anlaşmalarda 3'te 2 zorunluluğu kalkıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2023 15:18 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 15:23
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruluyor! Anlaşmalarda 3'te 2 zorunluluğu kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mehmet Özhaseki resmen duyurdu. Dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla Bakanlık bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruluyor.

Hükümet kentsel dönüşüm için harekete geçti. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı süreci hızlandırmak için önemli bir adım attı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentlerdeki dönüşümü hızlandırmak amacıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Özhaseki, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüşümde uzayan süreçleri kısaltmak için adımlar atacaklarını belirten Özhaseki, Bakanlık olarak olası İstanbul depremine yönelik kararlar için büyükşehir ve 39 ilçe belediyesinin katılımıyla 15 toplantı düzenlediklerini ve yapılabilecekler üzerine çalıştıklarını vurguladı.

SADECE İSTANBUL İÇİN ÇALIŞACAK GENEL MÜDÜRLÜK OLUŞTURULACAK

Başkanlığın altında 3 tane genel müdürlük olacak. Birincisi sadece İstanbul'u takip edecek, ikincisi Türkiye'yi takip edecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak oluşturacak. Bakan Özhaseki, kurulacak başkanlık ve genel müdürlükler ile kentsel dönüşüm süreçlerini kısaltacaklarını belirtti.

SÜRECİ TIKAYAN SORUNLAR TESPİT EDİLDİ

Bakan Özhaseki, Yapılacak düzenlemeler ile ilgili bilgi vererek, “3'te 2 olarak çoğunluk kararı alıyoruz ama daha sonra planlama yapıp ruhsat aşamasına geçerken yüzde 100'ün muvafakatini istiyoruz. Büyük bir zorluk. Bunu yüzde 50+1'e çekmek istiyoruz. Daha sonra ruhsatı alıp işe de başlayabilmek istiyoruz. Bir de tebligat kanunu bir engel. Tebligat Kanunu'nda da kolaylaştırma getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...