Tgrt Haber

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
13 Ekim 2024 11:31 - Güncelleme : 13 Ekim 2024 11:35

Savunma sanayi için 750 TL vergi teklifi gündeme bomba gibi düştü. Şu an teklif aşamasında olan yeni kanuna göre Kredi kartlarına 750 lira savunma sanayii payı alınacak. Yasa teklifi sunuldu. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Konunun gündeme gelmesinin ardından vatandaşlar bankalarına kart limitini 99 bin TL’ye düşürme talebinde bulundu. Kart limitlerini 99 bin TL'ye düşürmek isteyen vatandaşlar bankaların çağrı merkezlerine başvurmaya başladı. Peki, kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Adım adım kart limit düşürme.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu için kredi kartı limiti 100.000 TL'nin üzerinde olan kişilerden yılda 750 TL katkı payı alınacak. Vergi ödemek istemeyenler 99 bin TL arayışına başladı. Bankanın çağrı merkezi numarasını arayarak limit düşürme taleplerini ileten vatandaşlar mobil üzerinden de limit düşürmenin adımlarını merak ediyor. 

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür? - 1. Resim


KART LİMİTİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN BANKALARA AKIN ETTİLER

Kredi kartlarında 100 bin liranın üzerindeki limitlerden Savunma Sanayii Fonu için yıllık 750 liralık ödeme alınmasının planlanması vatandaşın tepkilerine neden oldu. Türkiye'de 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı sayısı 61 milyon 955 bin 106'idi.

Kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık ödeme vatandaşı harekete geçirdi. Bankalarda '99 bin TL' yoğunluğu başladı. Herkes aynı şeyi sorgulamaya başladı. Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür? - 2. Resim


Kredi kartı limitinin düşürülmesini isteyen bir banka müşterisinden dönem borcunu ödemesini bekler. Yani borcunuzun yeni limitinizin altında olması gerek.

 KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Bankanın çağrı merkezi numarasını arayarak limit düşürme talebinizi iletebilirsiniz. Şubeler aracılığıyla da kredi kartı limiti düşürülmesi talep edilebilir. 

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür? - 3. Resim


Mobil bankacılık üzerinden şifrenizle giriş yaparak da limit düşürme işlemi tamamlanabilir.  Kredi kartı limitini düşürmek için bankalara ait dijital bankacılık uygulamaları üzerinden şu adımları takip ederek limit düşürme talebinde bulunabilirsiniz: Kartlarım / Kredi Kartlarım / Ayarlar / Limit Ayarları.

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür? - 4. Resim


KREDİ KARTI LİMİT DÜŞÜRME KAÇ GÜNDE OLUR?

Bankalar​ limit düşürme talebinin ardından 7 gün içerisinde talebi uygulamakla yükümlüdür.

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür? - 5. Resim


KREDİ KARTI LİMİT DÜŞÜRME PUAN DÜŞÜRÜR MÜ?

Kartın toplam borcunu limitine oranla düşürmek, kullanım oranı düşüklüğü olarak değerlendirilir. Düşük kullanım oranı, kredi notu üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür? - 6. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe13 Ekim 2024 11:33

Bu ne saçmalık ya şimdi kredi kartlarını kullanmayı bırakmak zorunda kalacağız Yıldırım: Böyle bir sistem olsaydı zaten daha önce de bankalar sıkıntı çekerdi, bu da insanların paranın değerini algılayabilecekleri bir durumdu.

Sonraki Haber Yükleniyor...