Tgrt Haber

Kripto paralarda 2024 planı! Kritik gelişmeler izlenecek

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2023 14:09 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 14:10
Kripto paralarda 2024 planı! Kritik gelişmeler izlenecek

2023’te toparlanan kripto paralar, 2022’deki kayıplarının bir kısmını geri almıştı. kripto para piyasaları yeni yılda özellikle Amerikan merkez bankasının faiz kararlarını ve piyasaya ilişkin yasal düzenleme çalışmalarını takip ederek yön bulmaya çalışacak.

Kripto para borsası​, FTX​'in iflasıyla 2022'de sarsılmıştı. 2023’te ise kayıplarının bir kısmını telafi etti. Yılın son günlerinde yaklaşılırken Bitcoin​, 43 bin dolar seviyelerindeki yerini sağlamlaştırdı. Kripto piyasasının amiral gemisi BTC, bu yıla 16 bin 600 dolar seviyesinden başlamıştı. BTC, yüzde 160'lık yükselişiyle kayıpların bir kısmını geri aldı. Piyasanın en büyük ikinci kripto parası Ethereum​ ise yüzde 100'ün üzerinde artışla 2 bin 400 doların üzerini gördü.

KRİPTO PARALAR 2023’TE TOPARLANDI

BTC: % 160 artış

ETHEREUM: % 100 artış

Kripto para piyasaları yeni yılda yön bulabilmek için özellikle Amerikan merkez bankası FED’in de aralarında bulunduğu büyük merkez bankalarının faiz kararlarına odaklanacak. FED’in olası bir faiz indiriminin kripto para borsalarında artışa neden olması bekleniyor.

FED’İN FAİZ KARARI TAKİP EDİLECEK

Bunun yanı sıra, kripto para piyasaları, borsa yatırım fonu olarak onaylanmasını da takip edecek. Amerikan sermaye piyasası kuruluşunun kripto para birimine yatırım yapan borsa yatırım fonuna izin vereceği söylentileri yakından takip edilecek.

SEC’İN BITCOIN SPOT ETF BAŞVURULARI KARARI TAKİP EDİLECEK

Öte yandan, kripto para piyasalarının takip edeceği bir diğer konu ise yasal düzenlemeler olacak. Dünyanın birçok ülkesinde kripto paraları yasalaştırmaya yönelik çalışmalar takip edilecekönemli bir konu olacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...