Tgrt Haber

Kriptolarda 'güvenli liman' hareketi! 100 gün sonra Bitcoin zirveyi gördü

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Ekonomim, TGRT Haber
23 Ekim 2023 14:56 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 15:06
Kriptolarda 'güvenli liman' hareketi! 100 gün sonra Bitcoin zirveyi gördü

Orta Doğu’da tansiyon git gide yükselirken altın, petrol ve kriptolarda hareketlilik sürüyor. Bitcoin 100 gün sonra ilk kez 31.000 doları gördü. Bitcoin fiyatları, geçen hafta başlayan tırmanışını sürdürürken; yaklaşık 3 ay sonra 31 bin doları aştı. Yatırımcısına ise son 7 günde yüzde 10 kazandırdı.

Orta Doğu’daki gerilim emtia başta olmak üzere Bitcoin​ yatırımlarında da yükselişe neden oluyor. Geçen haftayı yükselişle tamamlayan Bitcoin zirveyi gördü.

100 GÜN SONRA TAVAN YAPTI

Bitcoin 100 gün sonra ilk kez 31.000 doları gördü. Yatırımcısına ise son 7 günde yüzde 10 kazandırdı. 14 Temmuz'dan bu yana ilk kez 31 bin doları aşan lider kripto para​ birimi, en yüksek 31 bin 2 dolara kadar tırmandı.

Bitcoin son 7 günlük işlemlerde yüzde 10'un üzerinde değer kazanırken; piyasa değeri 595 milyar dolar oldu.

BİTCOİN DE ‘GÜVENLİ LİMAN’ OLDU

Analist Alper Samet Yorak, Bitcoin’deki ‘güvenli liman’ hareketine dikkat çekerek, “Dünya genelinde altın ve petrol hariç tüm varlık sınıflarında genel bir gerileme görülürken, S&P 500, Nasdaq ve BIST gibi önemli borsalar ciddi değer kaybederken Bitcoin’in yüzde 10’a varan yükselişe ulaşması bu aşamada Bitcoin’e yeni bir hikâye yaratma fırsatı da veriyor” dedi.

ETHEREUM​ 7 GÜNDE BÜYÜK KAZANÇ SAĞLADI

Ethereum ise, dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 4,34 oranında yükselişle 1674 dolarda hareket ediyor. Ethereum, gün içinde en yüksek 1706 doları görürken; son 7 gün içerisinde yüzde 6'ya yakın yükseldi. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 2,08 oranında değer kazanarak 1,16 trilyon dolara yükseldi.

BİTCOİN DEĞER KAZANIYOR

Bitcoin’in riskli yatırım aracı algısından güvenli liman algısına geçişin bir başka başarılı örneğini sergilediğini dikkat çeken Analist Alper Samet Yorak, “Bitcoin’in toplam yükselişi, Cuma gününden bu yana yüzde 4’e ulaştı. Dünya genelinde altın ve petrol hariç tüm varlık sınıflarında genel bir gerileme görülürken, S&P 500, Nasdaq ve BIST gibi önemli borsalar ciddi değer kaybederken Bitcoin’in yüzde 10’a varan yükselişe ulaşması bu aşamada Bitcoin’e yeni bir hikâye yaratma fırsatı da veriyor.” dedi.

Pozitif havanın devam ettiği kripto para piyasasında dikkatli olmak gerektiğini belirten Yorak, “Son üç ayın en yüksek seviyesi olan 31.000 dolar direncinde doğru pozisyonlanmakta fayda var. Yaz aylarından bu yana Bitcoin’in en çok konuşulduğu konu olan ETF’lerin onaylanacağına yönelik umut ve beklentiler, yükselişi destekleyen önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.” diye konuştu.

Bitcoin fiyatlamasının altcoinlerde ciddi bir hareketlilik başlatabileceğini belirten Yorak, “Bitcoin, son iki haftada yüzde 10’u aşan bir yükseliş performansı gösterirken altcoinlerde bu ralliyi tam anlamıyla göremedik. Eğer 30.000 dolar bölgesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirilebilirse birçok altcoin de yükselişe eşlik etmeye başlayabilir ve yeni fırsatlar yaratabilir. Nitekim geçtiğimiz hafta RIF, BLZ, FLOKI, BSV ve LINK yüzde 40 ila yüzde 60 arasında bir getiri sağlayarak haftanın en çok kazandıran altcoinleri olmayı başardılar. Bu hafta da ivmenin devam etmesi muhtemel ancak Bitcoin aşırı alım bölgesinde gözükürken ve RSI 77 iken de bir miktar dikkatli hareket etmekte de fayda var.” dedi.

Kaynak: Ekonomim, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...