Tgrt Haber

Libya'nın en büyük petrol sahası kısmi kapatıldı! Günlük 30 bin varil düştü

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
04 Ağustos 2024 14:42 - Güncelleme : 04 Ağustos 2024 14:57
Libya'nın en büyük petrol sahası kısmi kapatıldı! Günlük 30 bin varil düştü

Libya, Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip olmasına rağmen, enerji üretimi sıklıkla siyasi çatışmanın merkezinde yer alıyor. Son olarak gelen bilgilere göre Libya'nın en büyük petrol sahası kısmi olarak kapatıldı. Operatörlerin üretimi kısmen durdurma emri almasının ardından günlük 30.000 varil düşerek 230.000 varile geriledi.

Libya​'nın en büyük petrol​ sahasının kısmi olarak kapatıldığı ifade edildi. Cumartesi gecesi itibarıyla Sharara sahasındaki üretim​ durdu. Operatörlerin üretimi kısmen durdurma emri almasının ardından günlük 30.000 varil düşerek 230.000 varile düştü.

LİBYA'NIN EN BÜYÜK PETROL SAHASI KAPANDI

İsmini vermek istemeyen kaynaklar konu ile ilgili Bloomberg'e konuştu.

Kaynakların aktardığına göre, cumartesi gecesi itibarıyla Sharara sahasındaki üretim durdu.

Operatörlerin üretimi kısmen durdurma emri almasının ardından günlük 30.000 varil düşerek 230.000 varile geriledi.

Kapanmanın nedeni veya sahanın ne zaman tamamen duracağı henüz belli değil.

Libya'nın güneydoğusundaki saha, devlet petrol şirketi National Oil Corp. , Fransa'nın Total SE, İspanya'nın Repsol SA , Avusturya'nın OMV AG ve Norveç'in Equinor ASA şirketlerinin ortaklığında yürütülüyor .

Libya, Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip olmasına rağmen, enerji üretimi sıklıkla siyasi çatışmanın merkezinde yer alıyor ve silahlı gruplar veya protestocular talepleri karşılamak için periyodik olarak tesisleri kapatıyor.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...