Tgrt Haber

Mehmet Şimşek'ten 2 trilyon dolarlık görüşme

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 10:43 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 10:47

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışındaki yatırımcı toplantılarını Avrupa Birliği dönem Başkanı İspanya ile sürdürecek. Görüşmelerde uluslararası büyük fonların yöneticileri de olacak.

Maliye​ ve Hazine​ Bakanı Mehmet Şimşek​ Şimşek, Merkez Bankası​ Başkan Hafize Gaye Erkan’ın da yer alacağı görüşmelerde 2 trilyon doları yöneten otuzun üzerinde banka ve fon yöneticisiyle de bir araya gelecek. 

Şimşek ve Erkan 14-15 Aralık’ta düzenlenecek yatırımcı toplantıları ve konferansına katılacak Şimşek, burada toplam cirosu 600 milyar avroyu aşan seksenin üzerinde İspanya merkezi küresel şirketin üst düzey yöneticisi ile buluşacak. Bakan Şimşek'in ziyaretinde Türk-İspanyol şirketlerinin üçüncü ülkelerde işbirliği yapmasına iletişim konularda ele alınacak ve buna göre her 2 ülke şirketlerinin güçlü olduğu pazardaki fırsatlar da değerlendirilecek. 

Şimşek’in ziyareti, bu ülkenin AB dönem başkanlığını yürütüyor olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Ayrıca Türkiye’nin AB sürecini destekleyen ve Gazze konusunda Türkiye'ye destek veren vicdanlı davranan ülkelerden biri.

 AB İLE TÜRKİYE ARASINDA GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ 

Bakan Şimşek, “Türkiye ve AB ile birlikte daha güçlü, Türkiye'yi AB’ye sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz” dedi. Şimşek, Türkiye'yle Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi çağrısında da bulunmuştu. 

Ziyaret kapsamında İspanya Ekonomik Ticaret ve İşletmeden Sorumlu Birinci Başbakan Yardımcısı ve Bakanı Nadia Kalbinos Santamary ile de görüşecek olan Şimşek, İspanya Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme Komitesi Başkanı Tablo Hernandoz Dec Cos ile de görüşme yapacak. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...