Tgrt Haber

Mehmet Şimşek'ten 'kura müdahale' iddialarına yalanlama

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Ağustos 2023 19:10 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 19:26
Mehmet Şimşek'ten 'kura müdahale' iddialarına yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta faiz artışıyla beraber gerileyen dolar kurunun 'rezerv satışı' ile yapıldığı iddilarını kesin bir dille yalanladı. 

Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek​, Merkez Bankası​ rezervlerin satılarak döviz kuruna müdahale edildiği yönünde çıkan haberleri yalanladı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Şimşek, akademisyen ve eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara'nın paylaşımını alıntılayarak, "Merkez Bankası’nın seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sn Hakan Kara’nın mesajları durumun iyi bir izahı olmuş.

"SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ" 

Hazine ve Merkez Bankası olarak sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarımıza yoğun şekilde devam etmekteyiz. Zaman içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.  

https://twitter.com/memetsimsek/status/1697260173881233638

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...