Tgrt Haber

Memur emeklilerinin fark ödemeleri başladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TRT Haber
26 Ocak 2024 13:02 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 13:07
Memur emeklilerinin fark ödemeleri başladı

Emekli Sandığı'dan aylık alan emeklilerin ocak ayı zam farkları ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı.

Emekli sandığından maaş alanların fark ödemelerine bugün itibarıyle başlandı. Bununla beraber harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri de ödenecek.

ÖDEMELER BAŞLADI

Memur emeklisinin maaşları her ayın 1'i ile 5'i arasında ödeniyor. Ocak ve temmuz aylarında ise zam farkları hesaplarına yatırılıyor. Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında fark ödeniyor. Aralık-Ocak-Şubat döneminde alanlara 2 aylık, Ocak-Şubat-Mart döneminde alanlara ise 3 aylık tutarında fark veriliyor.Öte yandan toplam 2 milyon 481 bin 769 kişiye 19 milyar 300 milyon lira ödeme yapılacak.

Memur emeklilerinin fark ödemeleri başladı

HARP MALULLERİ İÇİN DE ÖDEMELER BAŞLADI

Harp ve vazife malulleri, dul ve yetim aylığı alanların da ek ödemelerine başlandı. Harp veya vazife malullüğü kapsamında 2023 yılı için 59 bin 33 kişiye, 992 milyon 900 bin lira ek ödeme sağlanıyor. Ödemeler maluliyet derece ve göstergelerine göre yapılıyor.

Belirlenen tutarlar hak sahiplerinin aylık aldıkları banka hesaplarına veya PTT merkezlerine yatırılıyor. 

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...