Tgrt Haber

Memurun Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk teklif sunulacak! Üçer aylık zamlar, kira yardımı ve bayram ikramiyesi masada!

13 Ağustos 2023 12:53 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 12:58
Memurun Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk teklif sunulacak! Üçer aylık zamlar, kira yardımı ve bayram ikramiyesi masada!

Memur ve memur emeklilerinin gözü kulağı 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde! Zam görüşmelerinde maraton geçen hafta resmen başlamıştı. Milyonlarca kamu görevlisinin maaşlarını ve sosyal haklarını belirleyecek görüşmelerde taraflardan açıklamalar gelmeye devam ederken, hükümetin ilk zam teklifini yarın sunması bekleniyor.

Memur​ ve memur emeklilerini ilgilendiren zam​ görüşmelerinde nefesler tutuldu. Kamu çalışanlarının 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmeleri geçen hafta start almıştı. Zam görüşmelerinde, memurun beklentileri sık sık kamuoyu ile paylaşılırken hükümetin ilk zam teklifini yarın komisyona sunması bekleniyor.

ZAM GÖRÜŞMELERİ 1 AĞUSTOS’TA BAŞLADI

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor.

İlk toplantının ardından belirlenen takvim doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresiyle ilerleyen süreçte, müzakere aşamasına geçildi.

HÜKÜMET​ İLK TEKLİFİNİ YAPACAK

Müzakerelerde kritik sürece girilirken, bu kapsamda hükümetin kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam teklifini yarın sözleşme masasına sunması bekleniyor.

Bu teklifin Memur-Sen​ tarafından kabul edilmemesi halinde ise hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek.

ANLAŞMAYA VARILMAZSA HAKEM KURULU DEVREYE GİRECEK

Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

MEMUR TARAFI KİRA YARDIMI VE ÜÇ AYDA BİR ZAM İSTİYOR

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise 6'şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem okumuş 13 Ağustos 2023 13:14

Bakın siz hala memur maaşı diyorsunuz emeklinin aldığı 7.500 yetmiyor inanın buna sıkıntılı günler geçiriyor insanlar

Sonraki Haber Yükleniyor...