Tgrt Haber

Merkez Bankası açıkladı: Reeskont limitleri artırıldı

20 Temmuz 2023 14:51 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 15:29
Merkez Bankası açıkladı: Reeskont limitleri artırıldı

TCMB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat arttırarak 1,5 milyar TL'ye çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararında seçici kredi vurgusu yapılırken, reeskont kredilerinde limit artışı kararı geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, sosyal medya hesabı Twitter'dan konuya ilişikin açıklamalar yaparak  "Programımızın en büyük öneceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız.  Yurtdışından temin etttiğimiz kaynakları ihracat​ ve yatırıma kanalize edeceğiz." dedi.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1682002364901859329

BANKALARIN GÜNLÜK LİMİTİ ARTIRILDI

AA'nın haberine göre, TCMB​, ihracatçının reeskont kredisi​ için bankaların günlük limitini 5 kat artışla 1,5 milyar TL'ye çıkardı. Habere göre, TCMB bu kararı ile ihracatçıların krediye erişimini desteklemeye devam ederken, aynı zamanda ihracat artışına katkı veren ihracatçıları da önceliklendirecek.

KOBİ'lerin reeskont kredilerindeki payı da artırılıyor. Ayrıca, TCMB'nin sadeleşme süreci kapsamında reeskont kredilerinde yüzde 30 ilave Döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi koşullar kaldırılıyor.

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...