Tgrt Haber

Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüşecek

23 Haziran 2023 11:19 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 11:24
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüşecek

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan banka yöneticileriyle bir araya gelecek. Toplantıda gündem bankacılık sektörünün sorunları olacak. İstanbul'da düzenlenecek kritik toplantıda Erkan, bankacıların taleplerini ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyecek.

Merkez Bankası​ kritik faiz kararı​ açıklandı. Hafize Gaye Erkan​'la ilk toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu​ politika faizini yüzde 15'e çıkardı. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada "Parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir" açıklaması geldi. Merkez Bankası’ndan 27 ay sonra gelen ilk faiz artışı ile birlikte bundan sonraki artırımların sinyalini de vermiş oldu.

Faiz kararının ardından bugün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle buluşacak. İstanbul​'da yapılacak toplantıda bankacılık sektörünün sorunları masaya yatırılacak. Erkan, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyecek.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Senel demirel ne diyelim23 Haziran 2023 23:48

Hayirli olsun bence kadinlar bu iside yapar

Sonraki Haber Yükleniyor...