Tgrt Haber

Merkez Bankası Başkanı'ndan "Enflasyonda asgari ücret riski" sözlerine açıklama geldi

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Haziran 2024 21:58 - Güncelleme : 04 Haziran 2024 22:09

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, iddia edilen "Enflasyon artışında asgari ücretin bir numaralı risk" olduğuyla ilgili söze açıklık getirdi.

TCMB BaşkanıFatih Karahan​, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ekonomi gündemine ilişkin sorulara yanıt verdi. 

Anayasa Mahkemesinin, Cumhurbaşkanı​'nın Merkez Bankası​ Başkanı'nı görevden alma yetkisiyle ilgili kararının anımsatılması üzerine Karahan, "Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum için çıkarılan kanun hükmünde kararnameye ilişkin çok sayıda iptal kararı verdi. Bu iptal kararında başkan ve başkan yardımcılarının hukuki durumlarında bir değişiklik olmamıştır. Çünkü, bu hususlar 3 sayılı Cumhurbaşkanı kararında zaten yer almıştır. Bu karar oldukça kapsamlı. Merkez Bankasına özgü değil. Benim yorum yapmam bu sebeple doğru olmayacaktır." yanıtını verdi.

"ENFLASYONDA BİR NUMARALI RİSK ASGARİ ÜCRET" SÖZLERİNE AÇIKLAMA

Karahan, "enflasyonda bir numaralı risk asgari ücrettir" yönünde bir açıklamasının olmadığının altını çizerek, "Asgari ücret konusunda karar verici değiliz, tavsiye kurumu da değiliz. Enflasyonda hedefleri ve tahminleri belirlerken ücretlerle ilgili birtakım varsayımlar yapmak zorundayız. Bunu yaparken de daha önce yapılan tek artış yönündeki açıklamaları baz aldık." diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı'ndan

ENFLASYON DÜŞÜNCE ALIM GÜCÜ ARTACAK

Karahan, enflasyonu hızlı ve kalıcı şekilde düşürdüklerinde alım gücünde artış olacağını vurguladı.

Hükümet tarafından açıklanan tasarruf tedbirlerini önemli bulduklarını belirten Karahan, "Enflasyonla mücadele eden sadece Merkez Bankası değil. Hükümetimizin de çeşitli kanallardan yaptığı açıklamalar var. Bunu iç talebin dengelenmesi açısından oldukça önemli buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...