Tgrt Haber

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? İki büyük bankadan benzer tahmin, ilave faiz indirimi gelebilir

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2023 15:20 - Güncelleme : 18 Şubat 2023 15:32
Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? İki büyük bankadan benzer tahmin, ilave faiz indirimi gelebilir

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası gelecek işlem haftasında faiz kararını açıklayacak. Banka yılın ilk ayında politika faizini yüzde 9’da sabit tutarak pas geçti. Morgan Stanley ekonomistlerine göre, merkez bankası perşembe günü açıklayacağı faiz kararında 100 baz puan faiz indirimine gidecek.

Merkez Bankası 23 Şubat günü piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. Banka ocak ayında faizleri sabit tutarken Para Politikaları Kurulu (PPK) metninde yer alan “Kurul, mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alarak yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiştir” ifadesi dikkat çekti. ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley​ ve JP Morgan​ gelecek hafta açıklanacak faiz kararları ile ilgili tahminlerini açıkladılar.

MORGAN STANLEY: 100 BAZ ARTIŞ BEKLİYORUZ

Morgan Stanley ekonomistleri tarafından yayımlanan 17 Şubat tarihli raporda, politika faizinin 100 baz puanlık bir indirimle yüzde 8’e çekilmesinin beklendiği ifade edildi. Raporda ayrıca, “Deprem felaketi ve acil afet yardımı için bankalar özellikle devlet bankaları tarafından sağlanacak desteklere duyulan ihtiyacın 150 baz puanlık daha büyük bir faiz indirimi veya Mart toplantısında ilave bir faiz indirimi olasılığını artırdığı görüşündeyiz” açıklaması yapıldı.

JP MORGAN DA BENZER BİR TAHMİN YAPTI

Yatırım bankası JP Morgan, depremlerin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileriyle ilgili bir rapor yayımlayarak şubatta TCMB​'nin 100 baz puanlık indirime gideceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...