Tgrt Haber

Merkez Bankası'ndan açıklama: Kredi kartıyla avans çekiminde alt sınır belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 May 2023 16:13 - Güncelleme : 18 May 2023 17:04
Merkez Bankası'ndan açıklama: Kredi kartıyla avans çekiminde alt sınır belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nakit avans ve kuyum harcamalarına yönelik yüzde 30 menkul kıymet tesisi getirdi. Uygulamaya yönelik alt sınır belli oldu. Buna göre; nakit avans harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım menkul kıymet düzenlemesinden muaf tutulacak.

TCMB​'nin bankalara gönderdiği yeni talimata göre, kredi kartıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet​ tesisine tabi olacağı açıklandı. Merkez Bankası menkul kıymet tesisi sınırlamasında alt sınır belli oldu. 

15 BİN TL KADAR KAPSAYACAK

Nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarıyla ilgili menkul kıymet düzenlemesinde alt sınırı belirlendi. NTV'de yer alan habere göre; yeni uygulama talimatına göre nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecek.

MENKUL KIYMET DÜZENLEMESİ

TCMB, seçimlerden hemen sonra gönderdiği talimatla bu ürünler için de menkul kıymet düzenlemesi yükümlülüğü getirmişti. TCMB'nin bu talimatının ardından bankalarda nakit avans ve kredili mevduat hesaplarına sınırlama getirmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...