Tgrt Haber

Son dakika! Memur, işçi ve BAĞKUR emeklilerinin zam oranı belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Temmuz 2023 22:26 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 23:37

Son dakika haberi: Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için düzenlemeye ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Zamdan EYT'lilerin yararlanmayacağı bildirilirken EYT'liler için ayrı önerge verileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşları​ üzerinde düzenleme yapılacağını duyurmasının ardından milyonların beklediği haber geldi. 

Memur​, işçi​ ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Ancak yüzde 25'lik bu zamdan EYT'lilerin yararlanamayacağı bildirildi. 

Yüzde 25'lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek.

EYT'LİLER​ İÇİN ÖNERGE VERİLECEK 

Buna göre, EYT'den faydalanan vatandaşların da bu kapsama alınması için ayrı bir önerge verileceği öğrenildi. 

BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI  

Öte yandan  TÜM EMEK DER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan emeklilerin beklentisini asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zamma ilk altı aylık TÜFE oranı eklenerek yüzde 54 olarak açıklamıştı.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...