Tgrt Haber

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Maaş farkları hesaplara yatmaya başladı

15 Temmuz 2023 12:00 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 12:05
Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Maaş farkları hesaplara yatmaya başladı

Memur ve emekli maaş zamlarına yönelik düzenleme Meclis’ten geçerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre en düşük memur maaşı 22 bin lira olurken emeklilere yüzde 25 zam yapıldı. Ayrıca 1-15 Temmuz arasında oluşan 15 günlük maaş farkının hesaplara yatırıldığı öğrenildi.

Yaklaşık 20 milyon memurun ve emeklinin cebini ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. SSK​, Bağ-Kur​, Emekli​ Sandığı emeklileri yüzde 25 zam​ aldı. Ortalama memur maaşı​ ise 25 bin liraya çıktı. 15 günlük farkların da yatırılacağı ödemeler bugün başladı. 

MAAŞ FARKI HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş haberine göre, ilk ödeme bugün itibarıyla 15'inde maaş alan memurlara yapıldı. Memur maaşları bu sabah itibarıyla yüzde 17.55 zamlı olarak ödendi. Ayrıca 1-15 Temmuz arasında oluşan 15 günlük maaş farkı da yatırıldı. Kamu personeline 8 bin 77 liralık ilave ödeme ise yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle ek bordro olarak yansıyacak. İkinci ödeme SSK, Bağ-Kur emeklilerine, üçüncü ödeme de memur emeklisine yapılacak.

MEMURA SEYYANEN ZAM YAPILDI

Memur maaşlarına ocak-haziran döneminde aldıkları maaşa yüzde 17.55 zam yapılacak ve bu tutara 8 bin 77 lira seyyanen zam eklenecek. En düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya çıkacak. 

Seyyanen zam 15 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceğinden, seyyanen zamma ilişkin 1-14 Temmuz tarihleri için ayrıca maaş farkı ödenmeyecek. 
Bu ödemeden herhangi bir vergi, sigorta primi kesintisi yapılmayacak. Seyyanen zam kıdem tazminatı hesabı ile sosyal ödemelerin hesabına dâhil edilmeyecek.

EYT'Lİ DE YARARLANACAK

Yüzde 25'lik maaş zammından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli olan ve yıl içinde önümüzdeki dönem emekli olanlar da yararlanacak. Memur emekli aylıkları için enflasyona göre yüzde 17.55 belirlenen zam oranı yasayla yüzde 25'e tamamlanacak.

En düşük memur emeklisi aylığı yüzde 25'lik artış sonrası 9 bin 877 lira olarak uygulanacak.  Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan seyyanen zam memur emeklilerinin aylık, ikramiyelerine yansımayacak. Ayın başında aylıklarını alan memur emeklilerine yüzde 25 zamdan oluşan fark da önümüzdeki günlerde yatacak.

Yüzde 25'lik zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak. Kök aylığı 6 bin lira ve altında kalanların emekli aylıkları temmuz ayından sonra da 7 bin 500 lira olarak ödenmeye devam edecek. Kök aylığı 7.000 lira olanın aylığı 8.750 lira olacak. Kök aylığı 6 bin lira ve altında olanlar yıl sonuna kadar 7.500 lira alacak.

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Maaş farkları hesaplara yatmaya başladı

 

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sadık Öztürk 15 Temmuz 2023 15:17

Padişahım çok yaşa

Sonraki Haber Yükleniyor...