Tgrt Haber

Moody's'ten Türkiye için olumlu yorum

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Habertürk
08 Eylül 2023 11:46 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 11:51
Moody's'ten Türkiye için olumlu yorum

Moody's Türkiye'nin Ortodoks ekonomi politikasına dönmesini övgüyle karşıladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'nin son hamlelerinin daha iyi bir kredi notu için yakında sonuç vereceğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye​ için olumlu yorumlar gelmeye devam ediyor.

ABD merkezli Moody's​, Türkiye'nin Ortodoks ekonomi politikasına dönmesini övdü. "Daha güçlü kredi notu​ için yakında semeresini verebilir" dedi.

KREDİ AÇISINDAN OLUMLU

Moody's analisti Dietmar Hornung, Reuters'e verdiği demeçte, "Bu değişim açıkça kredi açısından olumlu" dedi. Ancak hala önemli belirsizlikler var" dedi.

"Seçimden bu yana gördüğümüz hamleler cesaret verici ancak önümüzdeki zorluklar karmaşık" diyen Hornung, bu yıl %65'e yükselmesi beklenen enflasyonu düşürmenin ve diğer "birikmiş dengesizlikleri" gidermenin zorlu bir görev olduğunu vurguladı.

"Not görünümümüz durağan, aşağı yönlü önemli bir risk görmüyoruz, ancak değişikliklerin olumlu etkilerini görmek zaman alacak" diyen Hornung, olumlu bir görünüme geçiş ya da tam bir not artırımı gibi herhangi bir not hamlesinin olası zamanlaması hakkında ise, "Bu bir koşu değil, bir maraton. Daha Ortodoks bir politika geçmişine ve birikmiş dengesizliklerin azaltılmasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

GEÇEN AY NOTUNU ‘DURAĞAN’ OLARAK DEĞİŞTİRMİŞTİ

Moody's, Türk bankacılık sistemi için görünümü geçen ay negatiften durağana değiştirmişti. Türkiye'nin kredi notu, uluslararası sermaye piyasalarından borçlandığında ne kadar faiz ödemesi yapacağını etkiliyor. Alışılmışın dışındaki ekonomi politikası kaynaklı oluşan dalgalanmalar nedeniyle Türkiye'nin kredi notu yıllardır düşmekteydi.

Kaynak: Habertürk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...