Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Ne gerekiyorsa yapacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Eylül 2023 10:42 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 11:01
Son dakika! Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Ne gerekiyorsa yapacağız

Son dakika haberi: TÜİK'in ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek net bir mesaj verdi. Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını belirten Bakan Şimşek, "Kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Türkiye​ İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin enflasyon​ verilerini duyurdu. TÜİK​'in açıkladığı verilere göre; enflasyon ağustosta aylık yüzde 9,09, yıllık yüzde 58,94 oranla tahminleri aştı. Çekirdek enflasyon yüzde 64,85'e yükselirken beklenti ise yüzde 61,7'ydi. 

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %58,94, aylık %9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %49,41, aylık %5,89 arttı. 

TÜİK'in ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek net bir mesaj verdi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Şimşek, enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE KESİNLİKLE KARARLIYIZ"

Bakan Şimşek paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize deyecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız"

https://twitter.com/memetsimsek/status/1698603936242872577

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...