Tgrt Haber

Önce motorin şimdi benzin, akaryakıta bir indirim daha geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2023 09:30 - Güncelleme : 06 May 2023 09:35
Önce motorin şimdi benzin, akaryakıta bir indirim daha geldi

Brent petrolde bir haftadır süren aşağı yönlü hareket arz endişeleri ve Fed kararlar sonrasında toparlanmaya başladı. Geçtiğimiz cuma gününden bu yana petrolün yaklaşık 10 dolar değer kaybetmesi yurt içinde pompa fiyatlarına yansıdı. Motorin dün gece gelen indirimle beraber 17 TL’ye kadar düştü. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre dün gece benzine yapılan zam pompaya yansıdı.

Brent petrol fiyatları​ aşağı yönlü sert düşüşler kaydederken Fed faiz kararları ve Rusya'daki potansiyel arz kesintileri nedeniyle toparlanma eğilimi gösterdi. Buna karşın küresel piyasalarda 75 doların altında işlem görmeye devam ediyor. Yurt içinde ise hem akaryakıta üst üste indirimler geldi. Dün gece motorine gelen indirim ardından benzinin de fiyatlarının aşağı indi.

17 AYIN EN KÖTÜ PERFORMANSI

Bu yıl ABD’nin resesyona gireceği beklentileri ve talebe ilişkin olumsuz beklentileri petrolün son 17 ayın en düşük seviyesine inmesine neden oldu. Fed’in faiz artışına gitmesi ve ardından yapılan açıklamalar fiyatları etkilerken Rusya ve İran'daki potansiyel arz kesintileri ve ABD stoklarının daha da azalması, fiyatları belli bir noktaya kadar destekledi. 

DOLAR ENDEKSİNDE SERT DÜŞÜŞ

Fed'in, yıl boyu süren faiz artırım döngüsünün sona gelmiş olabileceğine yönelik beklentiler dolar endeksinde değer kaybına neden oldu. Dolardaki düşüşler de fiyatları artı yönde destekledi. 

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

Salı gününden bu yana hem benzine hem motorine peş peşe indirim geldi. Son olarak dün gece motorine gelen indirim ardından fiyatı 17,91 TL’ye kadar geriledi. Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre; benzin ise İstanbul’da 20,30 TL’ye satılıyor. Cuma gece yarısından geçerli benzinde 1.06 indirim bekleniyor. İndirimle Ankara ve İzmir'de 19.70 liradan, İstanbul'da 19.35'den satılacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 20,30 TL

Motorin fiyatı: 17,91 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 20,35 TL

Motorin fiyatı: 17,96 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 20,71 TL

Motorin fiyatı: 18,31 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,69 TL

Motorin fiyatı: 18,39 TL

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...