Tgrt Haber

Oto galeri sahibi ve iş insanı Eray Ersan: Ocak ihracatında otomotiv sektörü ilk sırada yer aldı

27 Şubat 2023 19:21 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 19:26
Oto galeri sahibi ve iş insanı Eray Ersan: Ocak ihracatında otomotiv sektörü ilk sırada yer aldı

ERY Motors sahibi ve iş insanı Eray Ersan, ocak ihracatında otomotiv sektörünün ilk sırada yer aldığını ifade ederek “Otomotiv sektörü, oldukça kritik sektörlerden bir tanesi. Dolayısıyla sektörün gelişimini sağlayan çalışmaların her biri oldukça önemli. Ocak ayında ihracat verilerine baktığımızda, 2.7 milyar dolarlık ihracat yapıldığını anlıyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre otomotiv sektöründe ihracat oranı yüzde 10,4 arttı. Bu çok önemli bir veri. Otomotiv sektörü her ne kadar bazı dönemlerde gerileme dönemine girmiş olsa da zaman içerisinde bu durumun değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz” dedi.

Otomotiv​ sektöründe yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken, profesyonel çalışmalarına devam eden Ersan, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Birçok sektörle yakından alakalı bir sektör olan otomotiv sektörü, çok önemli çalışmaların yapıldığı bir alan. Nakliye sektörünü de doğrudan etkileyen otomotiv sektöründe son zamanlarda çok önemli adımlar atıldı. Bu durum, sektörün gelişim göstermesini sağlıyor. Artık teknolojik gelişmelerden de yararlanılıyor.”

2,7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT​ YAPILDI, BU YÜKSEK BİR MİKTAR

Ocak ayında otomotiv sektöründe 2,7 milyar dolarlık ihracat yapıldığının altını çizen Eray Ersan, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Yapılan çalışmalar, ocak ayında otomotiv sektöründe çok yüksek oranda ihracat yapıldığını gözler önüne seriyor. Ocak ayında 2 milyar 715 milyon 993 bin dolardan çok daha fazla ihracat gerçekleşti. Sektörün ocak ayında ihracat konusunda birinci olduğunu söyleyebilirim. İhracatta ikincilik ise kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründe.”

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Otomotiv sektörünün yenilikçi ve dikkat çeken projelerle hareketlilik kazandığını belirten Eray Ersan, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Otomotiv sektöründe çok özel çalışmalar mevcut. Bu çalışmaların her biri, sektörün hareketlilik elde etmesini sağlıyor. Ben de uzun zamandır sektörde yer aldığım için sektörün taleplerini biliyorum. Yapılan çalışmaların talepleri karşılama konusunda oldukça başarılı olduğunu ifade etmem mümkün. Yeni projeler üzerinde çalışmalarda bulunuyorum. Bu sayede sektörde arz-talep dengesinin korunmasına destek olacağımı düşünüyorum. ERY Motors olarak sektörde kendimize yer bulduk. Uzman ekibimizle birlikte faaliyetlerimize profesyonel ve kurumsal bir şekilde devam ediyoruz.”

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...