Tgrt Haber

Palamut yerini hamsiye bıraktı! Hamsi 30 liraya kadar geriledi

12 Kasım 2022 16:47 - Güncelleme : 12 Kasım 2022 20:14
Palamut yerini hamsiye bıraktı! Hamsi 30 liraya kadar geriledi

Balık sezonunun açılması ile beraber hamsi fiyatları 80 liraya kadar çıktı. Havaların soğumaya başlamasının ardından ise balık fiyatlarında gözle görülür bir düşüş var. Türkiye’de en çok tüketilen balık türlerinden biri olan hamsinin kilosu tezgâhlarda 30 TL’ye kadar düştü.

Besin değeri yüksek balık​ türlerinden olan hamsi​ halk tarafından en çok tüketilen beyaz et çeşidi. Hamsinin kilosu sezon başından 80 liraya kadar yükseldi.  Sezon başında kilosu 80 liradan satılan hamsinin fiyatı, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte 30 liraya düştü. Geçtiğimiz günlerde fiyatı oldukça düşen palamut balığı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmüştü. Ancak hamsi balığını yemesi nedeni ile hamsinin azalacağı ifade edilmişti.

Son günlerde palamut yerini hamsiye bıraktı. Edirne​'de geçtiğimiz haftalarda kilosu 80 liradan satılan hamsinin fiyatının 30 liraya kadar düşmesi hem balık satıcılarını hem de vatandaşları sevindirdi.

HAMSİ BOLLUĞU YAŞANACAK

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte hamsi bolluğu yaşanmasını beklediklerini ve fiyatların daha da düşmesini umduklarını söyleyen Balıkpazarı esnafı Yusuf Çimen, sezona 80 liradan başlayan hamsinin 30 liraya kadar düştüğünü aktardı. Hamsinin fiyatının 30 liraya düşmesinden dolayı sevindiklerini belirten Nedret Çadır adlı vatandaş ise, kış mevsimi dolayısıyla balık tüketiminin de başladığını aktardı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet ali12 Kasım 2022 17:18

Bu yılki palamutlar harika

Sonraki Haber Yükleniyor...