Tgrt Haber

Paris yerine Antalya'yı tercih ediyorlar! 2024 yılında turizmde rekor bekleniyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2023 15:24 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 15:30
Paris yerine Antalya'yı tercih ediyorlar! 2024 yılında turizmde rekor bekleniyor

Dünya Seyahat Pazarı’nın hazırladığı ‘Küresel Seyahat Raporu’na göre, Türkiye’nin 2024 yılında turizmde rekor kırması bekleniyor. Türkiye’nin ziyaretçi sayısında Fransa’yı geçeceği ve Avrupa’da İspanya’nın ardından ikinci sıraya yerleşeceği öngörülüyor.

Dünya Seyahat Pazarı’nın Küresel Seyahat Raporu’na göre, Türkiye​ ziyaretçi sayısında şaşırtıcı bir artış yaşadı.

Raporda, Türkiye’nin 2024 yılında Avrupa’da en çok ziyaret edilen ikinci ülke olarak Fransa’yı geçeceği tahmin ediliyor.

PARİS YERİNE ANTALYA​'YI TERCİH EDİYORLAR

Avrupa’ya yapılan toplam ziyaret sayısı 2019’da 440 milyondan 2023’te 428 milyona düşerek yüzde 3 azaldı. Türkiye’de ise 2019 yılına kıyasla yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 73 arttı.

Böylece Türkiye, Avrupa​'nın en büyük iki pazarı Fransa​ ve İspanya​'dan daha iyi performans gösterdi.

Türkiye’nin çok sayıda turist çekmesinin en başta gelen nedeni doğal güzelliği ve tarihi zenginliği. Ancak, ekonomik açıdan cazip bir seçenek sunmasının önemi de göz ardı edilemez. Türk lirasının değer kaybetmesi, Türkiye'de tatil yapmayı birçok gezgin için daha uygun hale getirdi. Ayrıca Türkiye, Rusya'dan uçuşların yasaklanmadığı tek ülke olarak bu ülkeden turistleri ağırlamaya devam etti.

DÜNYA TURİZMİNDE TÜRKİYE İKİNCİ OLACAK

Turizmciler Türkiye’ye erken rezervasyonların 2024 yılı için iyi başladığını, yüzde 20 artış yaşandığını belirtiliyor.

Türkiye'nin berrak suları ve lüks tatil köyleriyle dolu sahil şeridi, İtalyan Rivierası ya da Fransa'nın Côte d'Azur'una göre daha bütçe dostu bir alternatif haline geldi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...