Tgrt Haber

Pazara akın ettiler! Meşakkatli salça yolculuğu başlayan biberin fiyatı belli oldu 

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ağustos 2023 09:55 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 10:06
Pazara akın ettiler! Meşakkatli salça yolculuğu başlayan biberin fiyatı belli oldu 

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kendi ev yapımı salçalarını hazırlamak isteyenlerin biber alışverişi başladı. Pazarlardaki kalabalık görüntüler dikkat çekerken, bu yıl biberin kilogramı 20 TL’den başlayan fiyatlarla alıcılarına ulaşıyor.

Salçadan, salataya kadar birçok alanda kullanılan ve sağlığa olan faydasıyla bilinen biber​ pazarlardaki yerini aldı. Adana’da kendi ev yapımı salçalarını yapmak için biber pazarlarına akın eden vatandaşlarkilolarca biberi eski model araçlarının bagaj ve tavanlarına doldurarak ilginç görüntüler oluşturdu. 

VATANDAŞLAR FİYATTAN MEMNUN

Kozan ilçesinde her yıl renkli görüntülerin oluştuğu biber pazarında bu yıl yine eski model araçlar kilolarca biber çuvallarını taşıyarak renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar kendi salçalarını üretmek için biber pazarlarına akın etti. Vatandaşlardan Suat Karaoğlan “Fiyatlar sezona göre. Bu fiyatlardan almak zorundayız kendi biber salçamızı kendimiz üretiyoruz” dedi.

Adana'da biber salçası almak için pazara akın edenler ilginç görüntüler oluşturdu.

FİYATI YAKLAŞIK 10 LİRA ARTTI

Biber satışı yapan Metin Kartaloğlu ise bu yıl biber satışlarının sakin başladığını belirterek, "Şuan kilosu 20 -22 TL’den satılıyor. Geçen sene 12 liraydı. Fiyatlar normal. Bu aşırı sıcaklarda biber kuruması için ideal bir hava. Biberin birinci ikinci kırımı kaliteli güzel. Bu yıl fazla talep var, fabrikalar ihracat yaptığı için biber alımı da yüksek iç piyasaya etkisi çok” diye konuştu.Adana’da kendi ev yapımı salçalarını yapmak için biber pazarlarına akın eden vatandaşlar kilolarca biberi eski model araçlarının bagaj ve tavanlarına doldurarak ilginç görüntüler oluştururken bu yıl biberin kilogramı 20 TL’den başlayan fiyatlarla alıcılarına ulaşıyor.

“KURUMASI İÇİN İDEAL BİR HAVA”

Vatandaşlardan Suat Karaoğlan “Fiyatlar sezona göre. Bu fiyatlardan almak zorundayız kendi biber salçamızı kendimiz üretiyoruz” dedi. Biber satışı yapan Metin Kartaloğlu ise bu yıl biber satışlarının sakin başladığını belirterek, "Bu aşırı sıcaklarda biber kuruması için ideal bir hava. Biberin birinci ikinci kırımı kaliteli güzel. Bu yıl fazla talep var, fabrikalar ihracat yaptığı için biber alımı da yüksek iç piyasaya etkisi çok” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...