Tgrt Haber

Piyasaların gözü Merkez'de! Faize yüzde 20, dolara 25 lira sınırı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 10:11 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 10:35

Enflasyonla mücadele eden Türkiye, Merkez Bankası faiz kararına odaklandı. Öncesinde Bakan Şimşek’in iş dünyası temsilcileri ve bankalarla yaptığı görüşmede kulislere neler yansıdı? Faiz ne kadar artırılacak? 

Piyasaların gözü kulağı 22 Haziran’da yapılacak olan Merkez Bankasıfaiz kararı​ toplantısında… Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, faiz toplantısı öncesinde, geçtiğimiz günlerde iş dünyası temsilcileri ve bankacılarla bir araya gelmişti. Peki Şimşek, bankacılarla yaptığı görüşmelerden kulislere yansıyan neler? Faiz ne kadar artırılacak ve dolar​ için üst sınır nedir? 

FAİZ NE KADAR OLACAK? 

Kulislere yansıyanlara göre Bakan Şimşek, bankalardan zaman ve sabır istedi. Toplantıda Bakan Şimşek, faiz oranının yüzde 20 altında olacağını belirtti. Merkez Bankasının ilk etapta faizi yüzde 16 ile 18 arasında tutacağı Ankara’da konuşulanlar arasında. 

DOLARDA 25 LİRA VURGUSU 

Şimşek, göreve geldiği gün dolar kuruna müdahale etmeyin talimatı vardı ancak kurun yüzde 7 artış olması durumunda önlem alınabileceği kaydedildi. Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın doları 25 liranın üzerinde görmek istemediği aktarılıyor. 

BAKAN ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD toplantısının ardından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle bir araya geldi. 2 buçuk saat süren toplantının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek şöyle konuştu: ''Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar'ın ev sahipliğinde banka yöneticilerimizle bir araya geldik. Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile istişare ettik. Bu dönemde yeni program çalışmaları çerçevesinde finans sektörü, iş dünyası, sendikalar ve toplumun tüm kesimleriyle istişare edeceğiz. İnşallah ülkemizin yatırım, ihracat, üretim ve istihdam noktasında güçlü bir şekilde ve toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz. Bu istişare ettiğimiz bir toplantıydı. Türkiye ekonomisini ve bankacılık sektörünü konuştuk.''

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...