Tgrt Haber

S&P'nin Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten yorum: Atılan adımların karşılığı alınıyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2023 11:17 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 11:24
S&P'nin Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten yorum: Atılan adımların karşılığı alınıyor

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. Mehmet Şimşek kuruluşun kararı sonrasında yaptığı açıklamada atılan adımların karşılık bulduğunu ifade ederek "Sabır ve kararlılıkla Orta Vadeli Programı uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Türkiye​ kararı sonrası Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek​, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Attığımız adımlar karşılık buluyor” ifadesini kullandı.

DÖVİZ REZERV STOKU YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu olumlu yönde revize etti.  Kuruluştan yapılan açıklamada, politika yapıcıların aşırı ısınan ekonomiyi soğutma yönünde ilerleme kaydederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) da tükenen net döviz rezervi stokunu yavaş yavaş yeniden inşa ettiği vurgulandı.

Türkiye'nin kredi notunun "B" olarak teyit edildiği ve kredi notu​ görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çevrildiği kaydedilen açıklamada, ödemeler dengesinin daha da iyileşmesi, döviz rezervlerinin daha hızlı artması ve gelecek 12 ay içinde dolarizasyonda düşüş görülmesi halinde uzun vadeli ülke notunun bir kademe yükseltilebileceği belirtildi.

SABIR VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Şimşek şunları kaydetti: "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Program'ımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız."

https://twitter.com/memetsimsek/status/1730477284677632319

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...