Tgrt Haber

Salça ve tarhanaya lezzet katıyor! Her bölgeden talep var... Kapya biberin hasadına başlandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ekim 2023 11:11 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 11:11
Salça ve tarhanaya lezzet katıyor! Her bölgeden talep var... Kapya biberin hasadına başlandı

Manisa’nın Salihli ilçesinde tütüne alternatif olarak ekilmeye başlanan ve Türkiye'nin her yerinden talep yağan kapya biberinin hasadına başlandı.

Manisa’nın Salihli​ ilçesinde çiftçiler, tütüne alternatif olarak ekilmeye kapya biberi yetiştirmeye başladı. Türkiye​'nin dört bir yanından talep yağan kapya biberi, salça ile tarhana yapımında kullanılıyor ve yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Közlenerek de tüketilen kapya biberi için adeta sıraya girilmiş durumda...

Salihli’ye bağlı kırsal mahallelerde tütüne alternatif ürün olarak üretimine başlanan kapya biberinin hasadına başlandı. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan, aromasıyla, tadıyla, kalitesiyle öne çıkan kapya biberi bölge halkı arasında 'kırmızı inci' olarak anılıyor.

EN ÇOK TALEP EGE'DEN

Son yıllarda bölgenin gözde ürünü haline gelen kapya biberinde ürün bereketi ve hasat sevinci yaşandığını belirten üretici Hasan Akcan, organik olarak üretilen kapya biberlerinin Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin birçok iline gönderildiğini söyledi.

Salça ve tarhanaya lezzet katıyor! Her bölgeden talep var... Kapya biberin hasadına başlandı

"HEM ÜRETİCİ HEM DE KÖYLÜ KAZANIYOR"

Kapya biberinin talep gördüğünü anlatan Hasan Akcan, hasat ile birlirkte hem üreticinin hem de köy halkının para kazandığını altını çizdi. Akcan, “Hem üreticimiz, hem de köylümüz para kazanıyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...