Tgrt Haber

Satışlar bir anda patladı! Çadırını alan sahile yakın kamp yerlerine koştu

30 Temmuz 2023 13:53 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 13:58
Satışlar bir anda patladı! Çadırını alan sahile yakın kamp yerlerine koştu

Otel fiyatları cep yakıyor. Gecelik fiyatlar yurt dışı tatilini geçince alternatif tatil yöntemlerine talep de arttı. Eskişehir’de esnaflık yapan Faruk Ozanlıoğlu, bu sezon vatandaşların çadıra yöneldiğini ve buna bağlı olarak taleplerin yüzde 100 oranında arttığını söyledi.

Yaz tatili ile birlikte otel fiyatlarındaki artış pek çok kişiyi alternatif tatile yönlendirdi. Vatandaşlar turlara ve yeşillik alanlara yoğun ilgi gösterirken, bu sene çadır​ satışlarında büyük bir artış olduğu belirtiliyor.

ÇADIR SATIŞLARI YÜZDE 100 ARTTI

Otel fiyatları nedeniyle hem bireysel olarak hem de aile olarak pek çok kişi kamp​ yapmaya başladı. Esnaf Faruk Ozanlıoğlu, artık otel yerine çadır tatili tercih edenlerin daha yaygın olduğunu dikkat çekerken talebin de çadır satışlarını yüzde yüz oranında arttığını belirtti. Ozanlıoğlu, ilerleyen günlerde satışların katlanarak artmasını beklediklerini dile getirdi.

Çadır fiyatları

“İNSANLAR ARTIK OTEL TERCİH ETMİYORLAR”

Otel ve tatil​ fiyatlarındaki artışın insanları çadırla kampı ön plana çıkardığını vurgulayan Ozanlıoğlu, özellikle bu sene yapılan zamlar ve otel fiyatları nedeniyle önceki dönemlere göre çardırda daha yoğun bir talep olduğuna dikkat çekerek,”İnsanlar artık otel tercih etmiyorlar. Genellikle çadırlarını alıp, su kenarında kamp ve mangal yapıyorlar. Böylelikle doğayla iç içe oluyorlar. Ege’de bir otelin geceliği çok yüksek fiyatlara kadar çıkabildiği için herkes bu masrafı karşılayamayabiliyor. Bu noktada çadır daha ekonomik kalıyor. Önümüzdeki günlerde satışların hızlanmasını bekliyoruz. Zaten çadırın tadı bir başkadır. Onu yaşamak lazım. Kamp keyfine alıştığın zaman bir daha bırakamazsın” dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...