Tgrt Haber

Savunma sanayiide tam bağımsızlık için kritik imza: Mozambik ile işbirliği anlaşması yapıldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Eylül 2023 19:00 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 19:06
Savunma sanayiide tam bağımsızlık için kritik imza: Mozambik ile işbirliği anlaşması yapıldı

Yerli İHA, SİHA ve birçok mühimmatın dünyaya açılmasından sonra Türkiye savunma sanayii alanında kritik aşamaları geçti. İnsansız savaş uçakları ve Uzay projelerini duyuran Türkiye'ye savunma sanayii alanında yeni fırsatlar gözüktü. Suudi Arabistan ile yapılan bazı anlaşmalar sonrası Mozambik ile savunma sanayii işbirliği anlaşması yapıldı.

Bayraktar TB2, Bayraktar KIZILELMA, Milli Muharip Uçak KAAN, TAYFUN füzesi, ANKA-3 gibi projelerle savunma sanayide dünya pazarında zirveye ilerleyen Türkiye’nin kapısını bu kez Mozambik​ çaldı. Suudi Arabistan ile yapılan anlaşmalar sonrası Türkiye​ ile Mozambik arasında da Savunma Sanayii​ İşbirliği Anlaşması imzalandı.

3-9 Eylül tarihleri arasında bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere Türkiye’de bulunan Mozambik Heyeti Savunma Sanayii Başkanlığını ziyaret etti. Heyetler arasında yapılan ikili görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Mozambik Savunma Bakanı Cristvo Artur Chume “Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması” imzaladı. Anlaşma, iki ülke arasında savunma sanayii alanında gerçekleştirilecek karşılıklı işbirliği faaliyetlerinin esaslarını kapsıyor.

https://twitter.com/halukgorgun/status/1699804006774665549

FİRMALARI VE ÜRÜNLERİ ZİYARET ETTİLER

Heyetler arası görüşmelerde, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Türk Savunma Sanayi’nde kat edilen mesafenin Türkiye’nin bağımsız dış politikasında oynadığı rolden bahsederek, ülkemizin dost ve kardeş ülkelerle savunma sanayi alanındaki çözüm ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Mozambik Savunma Bakanı Cristvo Artur Chume ise Türk savunma sanayiinin ulaştığı seviyeden etkilendiklerini, Türkiye’yi Mozambik’in stratejik bir ortağı olarak görmeyi arzuladıklarını ifade etti. Mozambik Savunma Bakanı ve beraberindeki heyet önde gelen savunma sanayii firmalarını da ziyaret ederek, ürünleri yerinde inceledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...