Tgrt Haber

Selcoin, ABD enflasyonu hakkında değerlendirmede bulundu

28 Mart 2022 17:20 - Güncelleme : 29 Mart 2022 17:33
Selcoin, ABD enflasyonu hakkında değerlendirmede bulundu

Youtube ve Twitter’da yaptığı finans yorumlarıyla dikkat çeken Selcoin, son yaptığı değerlendirmede ABD’de enflasyonunda %10’lara kadar bir beklentisinin olduğunu açıkladı. “Biliyorsunuz enflasyonun yükselmesine dair çok önemli etkenler ön plana çıkıyor. Yapılan analizlerde bu etkenlerin bir arada değerlendirilmesi oldukça önemli. Ben de Amerika’daki enflasyon konusunda gerekli analizleri gerçekleştirerek önemli değerlendirmede bulundum.” diye konuştu.

Geçmişte yaptığı öngörülerinin gerçekleştiğini ifade eden Selcoin “ABD’deki enflasyon ile ilgili daha önce de açıklamalarda bulunmuş ve beklentilerimin gerçekleştiğini görmüştüm. Şu anda ABD’de enflasyonu ile ilgili yaptığımız analizler sonucunda ABD’de enflasyonun %10 seviyesi üzerine tırmanacağını düşünüyoruz. Ayrıca yıl boyunca ABD’de yüksek enflasyon riskinin devam edeceğini de şimdiden öngördüğümüzü ifade edeyim. Yıl boyunca küresel anlamda da bu risk aynı şekilde devam edecek.” Sözleri ile ABD’nin önümüzdeki süreçte de enflasyon yaşayacağını ifade etti.

“Enflasyon Amerika’da %10 Seviyesi Üstüne Tırmanacak”

Sosyal medya platformlarında dikkat çeken finans yorumlarıyla ön plana çıkan Selcoin, “Altın Kapının Anahtar Bitcoin” kitabında da önemli yorumlarda bulundu. ABD’de enflasyon konusunda da değerli görüşlerini paylaşan Selcoin, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Yaptığımız analizler doğrultusunda ABD’de enflasyonun %10 seviyelerinin üzerini göreceğinizi tespit ettik. ABD’de enflasyon %2 seviyelerindeyken bu konudaki düşüncelerimi paylaşmış ve enflasyonun %10 seviyesinin üzerine çıkacağına dair bir görüş belirtmiştim. Bahsettiğim bu yüksek enflasyon kendisini göstermeye başladı.

Halihazırda Amerika’da enflasyon, zirveyi görmüş durumda. Yıllık enflasyonun %7’lere kadar çıkması, ülkede enflasyon bağlamında 40 yılın rekorunun kurulduğunu söyleyebiliriz. Aylık enflasyonda da beklentileri aşan bir rakamın ortaya çıktığı bilinmekte. Beklentileri aşan aylık enflasyon oranı yüzde 0.5 oldu. Biliyorsunuz FED, faiz kararını açıkladı. FED, faizi 25 baz puan arttırdı. Bu noktada yapılan açıklama, enflasyonu %2’lere kadar düşürmek istediklerine yönelik.” ifadelerinde bulundu.

“Emtia Piyasasında Pozitif Ayrıştırmanın Devam Etmesini Bekliyoruz”

Emtia piyasaları hakkında da önemli değerlendirmelerde bulunan Selcoin, “Emtia piyasalarında pozitif ayrışmanın devam etmesini bekliyoruz. Ayrıca küresel enflasyon için toparlanmanın da yeni yıldan önce olmayacağını söyleyebilirim.”

Finansal piyasalara dair yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Selcoin, yaptığı analizlerle piyasalara dair beklentilerini de belirterek gelecek döneme ait analizlerini takipçileriyle paylaşmaya devam ediyor. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...