Tgrt Haber

SGK borç yapılandırmasında tahsilat tutarı yükseldi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 12:02 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 12:08
SGK borç yapılandırmasında tahsilat tutarı yükseldi

SGK’nın sigorta primleri, idari para cezaları, Genel Sağlık Sigortası borç yapılandırmasında toplam ödemelerde tutarlar yükseldi. Yapılandırma kapsamında sadece ekim ayında SGK’ya toplam 25 milyar liranın üzerinde tahsilat yapıldı.

SGKborç yapılandırma​ ödemeleri devam ediyor. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında 166,7 milyar lira alacağını yapılandıran Kurum, ekim ayı itibarıyla 25 milyar liranın üzerinde tahsilat yaptı.

1 MİLYON 700 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvuruları 3 Temmuz'da sona eren borç yapılandırmasıyla SGK'ye, sigorta primleri, idari para cezaları, Genel Sağlık Sigortası borçlarının da aralarında olduğu kalemler için 1 milyon 700 binin üzerinde kişi başvurdu.

Kuruma toplam 166,7 milyar lira alacak için yapılandırma yapılırken, peşin ve ilk 4 dört taksit ödemelerinin ardından ekim ayı itibarıyla söz konusu alacağın 25 milyar liradan fazlası tahsil edildi.

TAHSİLAT TUTARININ ARTMASI BEKLENİYOR

Sonraki aylarda yapılacak tahsilatlar ve deprem bölgesi ertelemelerinin de yapılacağı dikkate alındığında Kurumun, borç yapılandırma kapsamındaki tahsilat tutarının daha da artması bekleniyor.

YAPILANDIRMA BORCU NASIL ÖDENİR?

SGK borç yapılandırmasında ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr"den, ​​​​​​​İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...