Tgrt Haber

Şok ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? En ucuz ayçiçek yağı ne kadar?

07 Mart 2022 09:28 - Güncelleme : 07 Mart 2022 09:35
Şok ayçiçek yağı fiyatları

Ayçiçek yağı fiyatları; stok yetersizliği ve tedarik sıkıntısı nedeniyle yükseldi. Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle Rus limanlarından yağ yüklü 16 Türk gemisinin çıkışına izin verilmemesi ayçiçek yapı fiyatlarını da etkiledi. Vatandaşlar uygun yağ almak için market araştırması yaparken ‘’Şok ayçiçek yağı fiyatları ne kadar?’’ sorusu gündeme geldi.

Şok ayçiçek yağı fiyatları

Rusya’nın kontrolünde olan Rostov Limanı’nda yaşanan çatışma ve gerginlik nedeniyle kargo gemilerinin çıkışına izin verilmiyor. Bu nedenle yağ Türkiye’ye gelmesi beklenen yağ yüklü gemilerin yola çıkamaması ayçiçek yağı fiyatlarını etkiledi. Stok sıkıntısı nedeniyle zam geleceği iddiası vatandaşlarda endişeye neden olurken marketlerde uzun kuyruklar oluştu. Ucuz ayçiçek yağı için market araştırması yapanlar Şok market ayçiçek yağı fiyatlarına odaklandı.

ŞOK AYÇİÇEK YAĞI NE KADAR?

Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle Ayçiçek yağı talebinde patlama yaşandı. Türkiye’ye gelmesi beklenen yağ yüklü gemilerin Rus limanlarından çıkamaması paniğe neden oldu. Vatandaşlar ucuz ayçiçek yağı için marketlerde uzun kuyruklar oluştururken ''Şok market ayçiçek yağı fiyatı ne kadar?'' sorusu gündeme geldi. Zincir marketler arasında ucuz olması nedeniyle sık sık tercih edilen Şok çeşitli markaların yanında kendi ayçiçek yağı ile de öne çıkıyor. İşte güncel Şok ayçiçek yağı fiyatları: 

  • Evin 5 litre ayçiçek yağı 128,95 TL
  • Evin 2 litre ayçiçek yağı 54,95 TL
  • Evin 1 litre ayçiçek yağı 28,95 TL

Şok ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? En ucuz ayçiçek yağı ne kadar?

TARIM BAKANLIĞI: ENDİŞEYEYE GEREK YOK

2020-2021 sezonunda ayçiçeği ithalatının yüzde 50,6'sı Rusya'dan, yüzde 14,6'sı ise Ukrayna'dan gerçekleştirildi. Türkiye’nin ayçiçek yağı tedarikçisi iki ülkenin savaşması üzerine vatandaş zam iddiaları üzerine marketlere akın etti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yağ krizi hakkında açıklama yaptı. Bakan Kirişçi, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan son gelişmelerin yakından takip edildiğini ve yağ arzında sorun yaşanmaması için ayçiçek yağı ihracatını durduklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ise vatadandaşlarda tedirginliğe neden olan yağ fiyatları hakkında spekülasyonlara dikkat çekti. Türkiye’nin yeterli yağ stoğu olduğunu ifade eden Bakanlık endişeye gerek olmadığını vurguladı.

EMNİYET’TEN AYÇİÇEK YAĞI AÇIKLAMASI

Ayçiçek yağı fiyatları sosyal medyanın da gündemine oturdu. Binlerce paylaşım yapılan yağ fiyatları hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ‘’Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde “Yağ fiyatları” üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlemlere başlanılmıştır" ifadelerine yer verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...