Tgrt Haber

Son dakika! Kamu işçisinin zam pazarlığında 3 bin liralık fark kapanacak mı? Gözler 1 Mayıs'ta

28 Nisan 2023 11:56 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 14:44
Son dakika! Kamu işçisinin zam pazarlığında 3 bin liralık fark kapanacak mı? Gözler 1 Mayıs'ta

Son dakika: 700 bin kamu işçisinin cebini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi zammı için geri sayım devam ediyor. Hükümetin 1 Mayıs öncesi teklifini yenilemesi beklenirken TÜRK-İş'den kamu işçi zamlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Türk-İş 15 bin TL talebini sürdürürken hükümet kanadı 12 bin TL teklif ediyor.

Son dakiak haberi: 700 bin kamu işçisinin alacağı zammı ilgilendiren  Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri hükümet yetkilileri, işçi ve işveren arasında devam ediyor. Yapılacak olan zammın 1 Mayıs öncesinde netleşmesi beklenirken taraflardan farklı rakamlar geldi. Türk-İş​ Başkanı Ergün Atalay​ ise kamu işçisi zam​ pazarlığında son durumu açıkladı. 

"ARZU ETMEDİĞİMİZ RAKAM OLURSA KABUL ETMEYİZ"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin açıklamada bulundu. Atalay, "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL. Seçimden önce bitirmek istiyoruz ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olamayız." dedi. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ işçi kesimini, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) kamu işverenini temsil ediyor.

İLK TEKLİF AZ BULUNDU

Toplu görüşmelerin başladığı günlerde hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuştu. İşçi tarafı, hükümetin teklifini "kabul edilemez" bularak teklifin yükseltilmesini istedi. Daha sonra  TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu bildirdi. 

Atalay daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30'dan 40'a çıkartılması güzel ama bizim için yeterli değil. Toplumun alım gücüyle ilgili sıkıntısı devam ediyor. Bizim görevimiz, temsil ettiğimiz insanların alım gücünü artırmak. Gayretimiz bu yönde. Bugün gelen teklifi küçümsemiyorum ama yüzde 40'ı bir geçelim istiyoruz." 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman 2 Mayıs 2023 23:18

İşci fazlasını hakediyor

Seda su28 Nisan 2023 14:48

İşçi fazla hakedio

Sonraki Haber Yükleniyor...