Tgrt Haber

Son dakika! Adalet Bakanı Tunç'tan kira zam oranı açıklaması: Bir yıl daha uzatıldı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 12:28 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 13:08
Son dakika! Adalet Bakanı Tunç'tan kira zam oranı açıklaması: Bir yıl daha uzatıldı

Son dakika! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konut kiraları hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, kira artış oranlarının yüzde 25 olduğunu ifade ederek 2 Temmuz'dan geçerli bir yıl daha uzatıldığını söyledi.

Son dakika! Kira zamlarında yaşanan fahiş artışlarla mücadele etmek için başlatılan yüzde 25 uygulaması bir yıl daha uzatıldı. Konu hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı​ Yılmaz Tunç, "Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak" dedi.

Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

BİR YIL DAHA UZATILDI

"Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak. Konut kiralarındaki kira artışı​ yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak. Son aylarda fahiş fiyatlarla ilgili mücadele ile ilgili aldığımız tedbirler var. Kira uyuşmazlıkları noktasında aldığımız bir tedbir var.

Arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Dava açmadan önce arabulucuya gitme durumu olacak. Mahkemelere gitmeden çözümü dostane bir şekilde olacak. Eylül ayından itibaren devreye girecek."

NOTERLER GAYRİMENKUL SATIŞI YAPABİLECEK

"4 Temmuz'dan itibaren uygulamaya geçecek önemli bir düzenlemeydi. Noterlerimizde gayrimenkul satışı yapılabilecek. Bu tabi önemli, artık nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonu da açık oluyorlar. Taşınmaz satışı şimdi noterlerde de imkanlar getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak.

Geçen yasama dönemimizde yasalaştırdığımız bir konuydu. Bu da vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması noktasında çok önemli bir düzenlemeydi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...