Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den 30 maddelik ekonomi paketi: Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye teklifi Meclis'te

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 13:28 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 14:31
Son dakika! AK Parti'den 30 maddelik ekonomi paketi: Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye teklifi Meclis'te

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını söyledi. Emekli maaşlarına yansıtılacak 5 bin TL'lik ikramiye, komisyon aşamasında bu teklife önergeyle eklenecek.

Konutların turizm​ amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi​ TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler​,emeklilere 5 bin liralık ikramiyelerin de kanun teklifine ekleneceğini belirtti.

28. Dönem 2. Yasama yılın ilk teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını belirten Abdullah Güler, "Teklifimiz 30 maddeden oluşuyor. (Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi) 28.Dönem 2. yasama yılın ilk teklifini Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklifimiz 30 maddeden oluşuyor. Teklifle konutların turizm amaçlı kiralanmasını öngörüyor. Emekli maaşlarına yansıtılacak 5 bin TL lik ikramiye, komisyon aşamasında bu teklife önergeyle eklenecek" ifadelerini kullandı.

GÜNÜBİRLİK EVLERE YASAL SINIR

Meclis'e sunulan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nde, konutların gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esaslar yer alıyor. Ayrıca teklifte, konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar birçok düzenleme bulunuyor.

Milletvekillerince detayları üzerinde çalışılan düzenlemeye göre, tek seferde 100 günden fazla süreli yapılan kiralamaların kanun kapsamı dışında olması öngörülüyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde konutlar turizm amaçlı tek seferde en fazla 100 gün kiralanabilecek.

Kanun teklifinin TBMM'de kabul edilerek yasalaşmasının ardından Kanun'da yer alan kurallara uymayanlara yüksek miktarlarda idari para cezaları uygulanacak.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ

Kabine sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL'lik yardımda bulunacaklarını açıkladı. Ödemelerin Kasım ayında yatırılacağını belirten Erdoğan, "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Bir defata mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmaya karar verdik. Bu ödemeler Kasım ayında emeklilerimizin hesabına yatırılacak" dedi. 

5 bin TL'lik ikramiyeden çalışan emekliler ise yararlanamayacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...