Tgrt Haber

Emekliye müjde, 5 bin TL hesaplara yatırılacak! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde detaylar belli oldu

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 10:04 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 10:14
Emekliye müjde, 5 bin TL hesaplara yatırılacak! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde detaylar belli oldu
emekliye müjde,emekli ikramiyesi,5 bin tl ikramiye,29 ekim cumhuriyet bayramı ikramiyesi,cumhuriyet bayramı ikramiyesi,emekli ikramiye ödeme

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında müjdeyi verdi ve detayları tek tek açıkladı. Emekliye rahat nefes aldıracak emekli ikramiyesi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapacaklarını duyurdu. Emekliye verilecek ikramiye için ödeme tarihi de belli oldu.

12 milyon emekliyi ilgilendiren müjde geldi! Emekli ikramiyesi ile ilgili çalışma tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik Kabine toplantısı sonrasında emeklileri rahatlatacak ödemeyi resmen açıkladı. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ile ilgili müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık." dedi.

EMEKLİYE BİR KEZ VERİLECEK HERKES ALAMAYACAK

Emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemeleri bir defaya mahsus yapılacak. Ancak tüm emekliler bu kapsamda yer almayacak. Emekliye rahat nefes aldıracak ödemelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz.” diye konuştu.

5 BİN TL İKRAMİYE ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez verilmesi kararlaştırılan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin bütçeye maliyetini ve ödeme tarihini de açıklayarak “Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır.” İfadelerini kullandı.

EMEKLİYE EK ZAM GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Emekliye verilecek ikramiyenin müjdesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde daha verdi. Erdoğan, emeklinin beklediği ek zam ile ilgili “Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

MAAŞLAR OCAK AYINDA ZAMLANACAK

Emekli maaşına yapılacak zam için yeni düzenleme 2023 yılı bitmeden yasalaşacak. En geç Kasım ayında 7.500 TL olarak uygulanan taban aylık yeniden belirlenecek. 'En düşük emekli maaşı'nda yapılacak değişiklik tüm emeklilerin maaşlarını da etkileyecek. Emekli aylıkları 2024 ocak ayı başında yeniden yükselecek.

Ocak sonrası dönem için asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının artışı için yeni sistem devreye alınacak. Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maaşlardaki artış için yeni sistemi uygulayacaklarını duyurmuştu. Yeni dönemde artık 'Enflasyon beklentileri'ne göre ücret düzenlemeleri yapılacağını açıklayan Bakan Şimşek, tüm kesimlerin maaşlarının enflasyon karşısında koruyacak sistemi uygulayacaklarını söylemişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...