Tgrt Haber

Son dakika! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakanlık iddiaları yalanladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Mart 2023 12:36 - Güncelleme : 27 Mart 2023 14:36
Son dakika! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakanlık iddiaları yalanladı

Son dakika! En düşük emekli aylığına yüzde 36'nın üzerinde zam yapılmasıyla gözler asgari ücrete çevrildi. Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in kısa süre önce asgari ücrete ara zam yapılmayacağına dair açıklama yaptığı iddia edilmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, gündemde yer alan ve asgari ücrete ara zam​ yapılmayacağına ilişkin yazılan haberlere dair açıklama yapıldı. Açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret​ hakkında bir açıklamasının olmadığı bildirilderek şu ifadelere yer verildi: "Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

ASGARİ ÜCRET NET VE BRÜT NE KADAR?

2023 yılında asgari ücret brüt 10 bin 8 TL, net 8 bin 506 TL olarak açıklandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, verilen ücrette işçi başına 250 TL devlet desteği ödenecek. 2022 Temmuz ayına orala 2023 yılı asgari ücreti yüzde 54,66 oranında arttı.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARININ ÖDENECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Öte yanda zamlı emekli maaşlarının ödeneceği tarih de belli oldu. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 lira olarak nisan ayı maaşlarına yansıtılacağını duyururken bu zamdan 8,8 milyon emeklinin yararlanacağını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...