Tgrt Haber

Son dakika! Memura ek gösterge müjdesi, Bakan Bilgin duyurdu: İşte düzenlemenin kapsamı

01 May 2023 12:44 - Güncelleme : 01 May 2023 13:23
Son dakika! Memura ek gösterge müjdesi, Bakan Bilgin duyurdu: İşte düzenlemenin kapsamı

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, "Birinci derecedeki memurların tamamı 3600 ek göstergeden yararlanacak." dedi.

Son dakika haberi: Memur-Sen Genel Kurulu'ndda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin milyonlar tarafından merakla beklenen düzenleme için önemli açıkamalar yaptı. 5,3 milyon memur​ ve memur emeklisine yönelik hazırlanan 3600 ek gösterge düzenlemesi geçtiğimiz yıl yasalaştı. Vedat Bilgin, birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacağını açıkladı. 

KANUN TEKLİFİ HAZIR

Bakan Bilgin konuya ilişkin açıklamasında  "Çözülmemiş bir konu var sendikacılarımızla görüştük. 3600 ek göstergeyi birinci dereceye gelen bütün çalışanların hakkı olarak düzenlememiz gerekir." dedi. Bakan Bilgin, konuyla ilgili kanun teklifinin hazır olduğunu kaydetti. Bilgin, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadro sorununu çözdüklerini ve memurlara refah payı verdiklerini anımsatarak, asgari ücrette ve tüm çalışanların asgari ücret kadar olan gelirinde vergiyi kaldırarak tarihi bir adım attıklarını söyledi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...