Tgrt Haber

Son dakika! Salı günü belli oluyor, Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Uzlaşmaya varacağız

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
17 Aralık 2022 15:25 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 16:31
Son dakika! Salı günü belli oluyor, Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Uzlaşmaya varacağız

Son dakika haberi...2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den konuya ilişkin bir açıklama geldi. Bilgin "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." dedi.

Aylardır merakla beklenen asgari ücret​ zammına karar vermek için 7 ve 14 Aralık tarihlerinde işçi​, işveren​ ve bakanlık yetkilileri aynı masaya oturdu. Yeni yılda uygulanacak olan asgari geçim ücreti için üçüncü toplantı ise 20 Aralık günü gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​ ise konuya dair açıklama yaptı. 

BAKAN BİLGİN SALI GÜNÜNE İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma​ sağlayacağız." dedi. Asgari ücret için üçüncü toplantının Salı günü yapılacağını anlatan Bakan Bilgin, asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacaklarını ifade etti. 

Bakan Bilgin şunları kaydetti:

“İŞÇİLERİ KORUYACAK BİR ASGARİ ÜCRET RAKAMINDA UZLAŞACAĞIZ”

"Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz."

"OLUMLU BİR UZLAŞMA HABERİ PAYLAŞACAĞIZ"

Bilgin, asgari ücret konusunda salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını ümit ettiklerini ifade etti. Bilgin, "Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yılmaz sivaslıgil 17 Aralık 2022 16:28

Emekli maaş zammı neden hiç konuşulmuyor????

Sonraki Haber Yükleniyor...