Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Işıkhan'dan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin açıklama

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ekim 2023 12:23 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 12:45
Son dakika! Bakan Işıkhan'dan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin açıklama

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere 5 bin lira ödenmesiyle ilgili düzenlemenin tamamlandığını aktardı. Işıkhan "Çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." dedi.

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, emeklilere 5 bin lira ödenmesiyle ilgili düzenlemenin tamamlandığını bildirerek, "Çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." dedi.

ÇALIŞAN EMEKLİ KAPSAM DIŞINDA

Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilip verilmeyeceğinin, kapsamın genişleyip genişlemeyeceğinin sorulması üzerine Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık.

Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." diye konuştu.

Son dakika! Bakan Işıkhan'dan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin açıklama

İKRAMİYENİN DETAYLARI DA BELLİ OLDU

Trt Haber'e konuk olan Bakan Işıkhan, dün akşam yaptığı açıklamalarda ikramiyenin detaylarını paylaştı. Işıkhan şu ifadeleri kullandı: 5 bin lira tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler​ için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak. Bakan olarak, emeklileri sadece mali yönden değil sosyal yönden de destekleyeceğimiz projelere adım atmak istiyoruz.  Bazı protokoller yapacağız yerel yönetimlerle; kamu yararına çalışma programı dediğimiz, park ve bahçelerde çalıştırılması, kültür sanat etkinliklerinde daha indirimli yararlanmaları konsunda.

"VATANDAŞIMIZI ENFLASYONDAN KORUYACAĞIZ"

Bizler uzun yıllar çalışıyoruz, milletimizin kalkınması noktasında herkesin bir çabası var. Emekli hazırlık programlarında biz daha sağlıklı yaşlanmaları için, emekliliği yaklaşmış olan personelimizi alacağız eğitimlerde bulunacağız. Enflasyonun yarattığı tahribattan vatandaşlarımızı korumak zorundayız. (Emekli maaşlarında düzenleme) Çalışmalarımızı yaptık, yarın Meclis'e sunacağız.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...